Antena Meniu Search
x

Matthijs de Ligt a semnat cu Bayern Munchen. Fotbalistul olandez va juca în Budesliga pentru următorii 5 ani

Fundaşul olandez Matthijs de Ligt, în vârstă de 22 de ani, s-a transferat de la Juventus Torino la Bayern Munchen, cu care a semnat un contract pe cinci ani, a anunţat marţi clubul din Bundesliga, citat de AFP.

de Redactia Observator

la 20.07.2022, 16:25

Matthijs de Ligt a semnat cu Bayern Munchen. Fotbalistul olandez va juca în Budesliga pentru următorii 5 ani
- Profimedia

Cu aducerea acestui fotbalist de bază al naţionalei Oranje, campioana Germaniei a dat o nouă lovitură pe piaţa transferurilor, după ce a obţinut la sfârşitul lui iunie semnătura senegalezului Sadio Mane, venit de la Liverpool, notează Agerpres. "Matthijs de Ligt era unul din principalele noastre obiective. Cu asemenea transferuri, marile obiective pe care le avem sunt realizabile (...) De Ligt ar urma să devină un om de bază al lui FC Bayern", a declarat preşedintele clubului bavarez, Herbert Hainer, într-un comunicat.

Suma transferului nu a fost dezvăluită. Potrivit presei germane, ea ar trebui să fie în jur de 70 de milioane de euro cu bonusuri de până la 10 milioane suplimentare. Olandezul ar fi astfel pe locul doi în topul celor mai scumpe transferuri din istoria lui Bayern, după cele 80 de milioane de euro cheltuite în 2019 pentru francezul Lucas Hernandez. În 2019, De Ligt a ajuns la Juventus de la Ajax Amsterdam în schimbul a circa 85 de milioane de euro. El a marcat 8 goluri în 117 meciuri în toate competiţiile pentru Juve, cu care a câştigat un campionat, o Cupă şi o Supercupă a Italiei.

"Încă de la început, am simţit un adevărat interes din partea conducerii sportive, a antrenorului şi a consiliului de administraţie, ceea ce m-a convins. Pe deasupra, FC Bayern este un club condus în mod strălucit, ce are obiective mari", a spus fundaşul central.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Matthijs de Ligt a semnat cu Bayern Munchen. Fotbalistul olandez va juca în Budesliga pentru următorii 5 ani