Antena Meniu Search
x

Meci de baseball între soldații americani de la baza Kogălniceanu și o echipă românească, la Constanța

Adorat în Statele Unite, unde este sport naţional, un meci de baseball i-a pus faţă în faţă pe soldaţii americani de la Mihail Kogălniceanu cu o echipă românească. Deşi a fost un meci amical, partida jucată la Constanţa a stârnit pasiuni aprinse şi orgolii pe măsură.

de Redactia Observator

la 13.05.2019, 15:27

Vezi și

Adorat în Statele Unite, unde este sport naţional, un meci de baseball i-a pus faţă în faţă pe soldaţii americani de la Mihail Kogălniceanu cu o echipă românească. Deşi a fost un meci amical, partida jucată la Constanţa a stârnit pasiuni aprinse şi orgolii pe măsură. Iar scorul a fost strâns, dar favorabil începătorilor! 

Stadionul Farul din Constanţa a devenit, pentru câteva zeci de minute, un diamant de baseball. Soldaţii americani din baza Kogălniceanu au înfruntat o echipă de români în sportul naţional al Statelor Unite. Lovitura de start a fost dată de campioana olimpică la gimnastică Daniela Sofronie.

Toţi jucătorii au purtat pe tricou numărul 42 în memoria lui Jackie Robinson, cel care, în 1947, devenea primul sportiv de culoare care joacă în Liga Profesionistă Americană de Baseball. Acum, Robinson e un nume de referință în lupta pentru combaterea discriminării rasiale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Sport » Meci de baseball între soldații americani de la baza Kogălniceanu și o echipă românească, la Constanța