Antena Meniu Search
x

Zi neagră în Hexagon. Fostul selecționer al Franței, Michel Hidalgo, a încetat din viață

Michel Hidalgo, selecționerul care îi aducea naționalei Franței primul titlu european, a murit la vârsta de 87 de ani. Din primele informații, fostul antrenor nu a contactat coronavirus, ci a avut alte probleme de sănătate.

de Iulian Focșăneanu

la 26.03.2020, 19:13

Michel Hidalgo
Michel Hidalgo a decedat după o lungă suferință - Bestimage / CYRIL MOREAU / BESTIMAGE
  • Michel Hidalgo a încetat din viață la 87 de ani
  • De numele lui se leagă primul titlu european câștigat de naționala Franței
  • Membrii familiei au anunțat că fostul selecționer nu a fost infectat cu Covid-19

Michel Hidalgo, selecționerul care îi aducea naționalei Franței primul titlu european, a murit la vârsta de 87 de ani. Din primele informații, fostul antrenor nu a contactat coronavirus, ci a avut alte probleme de sănătate.

Acesta și-a trăit ultimele clipe în reședința sa din Marsilia. 

Michel Hidalgo a decedat după o lungă suferință

De numele lui Michel Hidalgo se leagă prima performanță notabilă obținută de Les Bleus. Antrenorul care l-a succedat pe Ștefan Kovacs pe banca reprezentativei Franței a dat marea lovitura în 1984. I-a ajutat pe "cocoșii galici" să câștige Campionatul European. Cu 9 goluri, Michel Platini a strălucit la acel turneu final.

Pe acelaşi subiect

La scurt timp după ce a ridicat trofeul, Michel Hidalgo și-a încheiat mandatul de selecționer. Legendarul antrenor a primit chiar și propunerea de a deveni ministru al Sportului în Fanța. A refuzat și a a ajuns director general al clubului Olympique Marseille.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Cu o amabilitate și o bunătate inegalabilă, Michel Hidalgo lasă un mare gol. Olympique Marseille transmite sincere condoleanțe familiei și celor dragi lui", este mesajul transmis de gruparea de pe Velodrome.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Zi neagră în Hexagon. Fostul selecționer al Franței, Michel Hidalgo, a încetat din viață