Antena Meniu Search
x

​Naţionala de tineret a României, debut cu dreptul la Campionatul European de fotbal

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie entuziasmantă la Campionatul European de tineret, desfăşurat în Italia şi San Marino, formaţia noastră impunându-se, cu 4-1, în disputa cu echipa similară a Croaţiei.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.06.2019, 21:28

România mai are de jucat cu Anglia şi Franţa la Campionatul European
George Puşcaş (dreapta) a deschis scorul pentru România - Facebook Federaţia Română de Fotbal

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie entuziasmantă la Campionatul European de tineret, desfăşurat în Italia şi San Marino, formaţia noastră impunându-se, cu 4-1, în disputa cu echipa similară a Croaţiei.

Deşi pornea cu şansa a doua, conform caselor de pariuri, şi era văduvită de absenţa unor jucători importanţi, în frunte cu Denis Drăguş, România a avut o evoluţie extrem de eficientă împotriva Croaţiei.

Puşcaş a deschis scorul pentru România, din penalty

Adversarii au început mai bine şi au încercat să pună presiune pe echipa noastră, dar, la primul moment favorabil al echipei noastre, George Puşcaş a deschis scorul, în minutul 11.

Puşcaş a transformat cu siguranţă un penalty acordat după un henţ în careu comis de un fundaş advers.

După numai trei minute, România a făcut 2-0. Lovitura cu capul a lui Puşcaş a fost respinsă cu greu de portarul advers, dar Ianis Hagi a urmărit excelent şi a trimis balonul în plasă.

La adăpostul celor două goluri, România a cedat iniţiativa, dar a lovit extrem de periculos pe contră.

Din grupa României şi Croaţiei mai fac parte Anglia şi Franţa

Vlasic a redus din diferenţă în minutul 18, profitând de o nesincronizare a defensivei noastre.

Din fericire, a fost un simplu foc de paie. Tudor Băluţă, noul jucător al englezilor de la Brighton, a făcut 3-1 în minutul 66. A interceptat o pasă aiurea a unui fundaş advers, a întors elegant un croat şi l-a executat pe Posavec cu un şut la colţul scurt.

Pe final, croaţii au forţat o întoarcere miraculoasă de rezultat, dar România s-a apărat bine şi şi-a păstrat avantajul avut pe tabelă.

Ba mai mult, în prelungirile partidei, România a înscris şi golul de 4-1, graţie lui Adrian Petre. Abia intrat în locul lui Puşcaş, atacantul român a punctat cu o superbă reluare din apropiere.

Succesul de marţi oferă elevilor lui Mirel Rădoi posibilitatea de a aborda cu mai multă încredere celelalte două partide din Grupa C, de la Campionatul European de tineret.

Vineri, 21 iunie, de la 19.30, ora României, înfruntăm Anglia, iar luni, pe 24 iunie, de la 22.00, ora României, dăm piept cu Franţa în ultima etapă din grupe.

Doar prima clasată din fiecare grupă şi cel mai bun loc 2 se califică în semifinale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » ​Naţionala de tineret a României, debut cu dreptul la Campionatul European de fotbal