Antena Meniu Search
x

Nicholas David Ionel, singurul român calificat în sferturile de finală ale Challengerului de tenis de la Bucureşti

Nicholas David Ionel este singurul jucător român de tenis calificat în sferturile de finală ale Challengerului ATP de la Bucureşti.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 17:35

La 18 ani, Nicholas David Ionel ocupă locul 474 în clasamentul mondial de tenis
La 18 ani, Nicholas David Ionel ocupă locul 474 în clasamentul mondial de tenis - Profimedia
  • Românul Nicholas David Ionel ocupă locul 474 mondial în clasamentul mondial de tenis.

Şapte jucători din top 200 ATP se înfruntă, săptămâna aceasta, la un turneu Challenger la Bucureşti, iar la startul competiţiei s-au aflat şi cinci jucători români.

Din păcate, însă, unul singur a ajuns până în faza sferturilor de finală. Este vorba despre Nicholas David Ionel, 18 ani, ocupantul locului 474 mondial. În ciuda vârstei încă fragede, Nicholas David Ionel a produs, în turul II al competiţiei, o surpriză importantă, reuşind să-l învingă, scor 6-3, 6-3, pe rusul Teimuraz Gabaşvili, deşi acesta este pe locul 273 mondial la momentul actual, iar în trecut chiar a urcat până pe locul 43 mondial, în februarie 2016, având în palmares inclusiv două tururi 4 la Roland Garros, în 2010 şi în 2015.

Nicholas David Ionel şi-a asigurat un premiu în valoare de 1.260 de euro şi 15 puncte ATP, iar în faza următoare a competiţiei dă piept cu cehul Jiri Lehecka, locul 195 mondial şi al optulea favorit al competiţiei.

Meciurile din cadrul Bucharest Challenger se joacă la Centrul Naţional de Tenis

În celelalte meciuri din faza sferturilor de finală avem Stefano Travaglia (Italia, favorit 1) - Vitaly Sachko (Ucraina), Lorenzo Giustino (Italia) - Riccardo Bonadio (Italia) şi Thanasi Kokkinakis (Australia, favorit 3) - Filip Horansky (Slovacia).

Meciurile din cadrul Challengerului de la Bucureşti se joacă la Centrul Naţional de Tenis, iar intrarea este gratuită. Competiţia este dotată cu premii în valoare totală de aproape 45.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Nicholas David Ionel, singurul român calificat în sferturile de finală ale Challengerului de tenis de la Bucureşti