Antena Meniu Search
x

Nico Rosberg este noul campion mondial la Formula 1. Este primul titlu mondial pentru pilotul german

Pilotul german Nico Rosberg de la Mercedes a devenit, duminică, după ultima etapă a sezonului, campion mondial de Formula 1.

Pilotul german Nico Rosberg de la Mercedes a devenit, duminică, după ultima etapă a sezonului, campion mondial de Formula 1.

Cursa de la Yas Marina a fost câştigată de britanicul Lewis Hamilton, tot de la Mercedes, el fiind urmat de Rosberg şi de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari.

Rosberg, 31 de ani, a devenit în premieră campion mondial, al 33-lea în istorie, germanul terminând sezonul cu un avans de cinci puncte în clasamentul general, faţă de Lewis Hamilton, situat al doilea. La constructori, Mercedes îşi adjudecase deja titlul mondial.

În Emiratele Arabe Unite, olandezul Max Verstappen de la Red Bull a fost al patrulea, australianul Daniel Ricciardo (tot Red Bull), al cincilea, iar finlandezul Kimi Raikkonen, al şaselea.

Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine germanul Nico Hulkenberg, mexicanul Sergio Perez (ambii Force India), brazilianul Felipe Massa (Williams) şi spaniolul Fernando Alonso (McLaren-Honda).

Familia Rosberg este a doua din istoria F1 în care tatăl şi fiul devin campioni mondiali. În 1982, Keke Rosberg câştiga titlul mondial. Înaintea lor, Graham Hill, care s-a impus în 1962 şi 1968 şi Damon Hill, 1996, au format prima famile de campioni mondiali.

Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi a fost ultima cursă pentru brazilianul Felipe Massa (Williams) şi pentru britanicul Jenson Button (McLaren-Honda), care au spus adio Marelui Circ.

Ediţia viitoare a Campionatului Mondial de Formula 1 va începe la 26 martie 2017, cu Marele Premiu al Australiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Nico Rosberg este noul campion mondial la Formula 1. Este primul titlu mondial pentru pilotul german