Antena Meniu Search
x

Noi detalii despre incidentul rasist care a încins spiritele în campionatul de fotbal al Spaniei

În campionatul de fotbal al Spaniei a izbucnit, duminică seara, un incident cu caracter rasist, Mouctar Diakhaby, fundaşul Valenciei, acuzându-l pe Cala, fundaşul lui Cadiz, că i-a adresat cuvinte nepotrivite.

de Redactia Observator

la 06.04.2021, 18:29

Diakhaby a ieşit de pe teren în timpul meciului Cadiz - Valencia, din Spania
Mouctar Diakhaby, de la Valencia, l-a acuzat pe fotbalistul unei rivale că i-a adresat cuvinte nepotrivite - Hepta
  • Fundaşul Mouctar Diakhaby, de la Valencia, acuză un jucător al unei echipe rivale că i-a adresat cuvinte necorespunzătoare.

Cadiz şi Valencia s-au înfruntat în etapa a 29-a a campionatului de fotbal al Spaniei şi, în cele din urmă, gazdele s-au impus cu 2-1, graţie golurilor marcate de Cala şi Marcos Mauro, ultimul în minutul 88, respectiv Gameiro. Totuşi, meciul a fost întrerupt timp de câteva minute, în prima repriză, din cauza unui incident cu caracter rasist.

Mouctar Diakhaby, fundaşul Valenciei, a reclamat că fundaşul Cala, de la Cadiz, i-a adresat cuvinte nepotrivite, respectiv a folosit apelativul "negru de rahat". Diakhaby şi coechipierii săi au părăsit terenul de joc, însă fotbaliştii Valenciei au revenit ulterior asupra deciziei şi, implicit, pe teren. Dar fără Diakhaby, care a rămas la vestiare, fiind înlocuit cu Guillamon.

Reacţiile fotbaliştilor implicaţi în incidentul rasist

Conform news.ro, Diakhaby a oferit, marţi, o primă reacţie în legătură cu incidentul de duminică seara. Fotbalistul susţine că "mi-a spus <negru cu rahat>! Este intolerabil, nu pot accepta acest lucru! Asta nu trebuie să existe, cu atât mai mult în fotbal. Împreună cu coechipierii mei, am decis să ne întoarcem la vestiare, ceea ce a fost o decizie bună. Aceste cuvinte m-au rănit. Sper că liga va acţiona şi îl va sancţiona pe jucător. Le mulţumesc colegilor de echipă, clubului meu şi tuturor celor care m-au susţinut de atunci".

Deşi sunetele captate de camere par să îi dea dreptate francezului, Cala neagă că a folosit cuvintele respective şi spune că "nu ştiu ce crede că a auzit. Ori a auzit prost, ori inventează tot. I-am spus doar să mă lase în pace. Nu am nicio problemă să ne vedem, să discutăm. Nu există rasism în fotbalul spaniol, toţi avem jucători negri, cinci sau şase, în echipele noastre. Dar eu sunt linşat public, sunt ameninţat: totul este un circ. Nu este adevărat că i-aş fi cerut lui Diakhaby să mă scuze şi apoi să reluăm meciul. Eu nu am făcut nimic. Nu există dovezi şi îl voi da în judecată pe preşedintele Valenciei pentru defăimare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Noi detalii despre incidentul rasist care a încins spiritele în campionatul de fotbal al Spaniei