Antena Meniu Search
x

Norvegia, amendată de Federaţia Europeană pentru că sportivele au purtat şorturi, în loc de bikini, la Campionatul European de handbal pe plajă

Norvegia a primit o amendă de 1.500 de euro, pentru că sportivele au purtat şorturi în loc de bikini la Campionatul European de Handbal pe plajă. Federaţia Europeană de Handbal (EHF) spune că a dat amenda din cauza "echipamentului neadecvat".

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 20.07.2021, 15:58

Jucătoare din Ungaria şi Danemarca, în timpul unui meci de handbal pe plajă
Multe jucătoare consideră bikini ca fiind înjositori, în contextul competiţiilor sportive - foto ilustrativă - Profimedia Images

Jucătoarele din Norvegia au purtat şorturi în loc de bikini în timpul finalei mici cu Spania, disputată la Varna, în Bulgaria. Federaţia norvegiană (NHF) anunţase anterior că va plăti amenda dacă jucătoarele lor vor fi sancţionate.

Comisia de Disciplină a EHF a decis să amendeze cu 150 de euro fiecare jucătoare, pentru un total de 1.500 de euro. Conform forului european, Norvegia a folosit şorturi care "nu sunt în conformitate cu regulile definite de Regulamentul de Joc pentru handbal pe plajă, stabilit de Federaţia Internaţională de Handbal".

Kare Geir Lio, preşedintele NHF, a declarat pentru AFP că orice amendă va fi plătită, dar a adăugat că "ar trebui să fie la alegerea fiecăruia într-un cadru standard. Cel mai important este să avem echipamente în care sportivii să se simtă confortabil".

Înainte de Campionatul European, Norvegia a cerut la EHF permisiunea de a juca în şorturi, însă li s-a spus că sunt încălcate regulile şi pot exista amenzi.

Problema a fost dezbătută în sporturile pe plajă de mai mulţi ani, întrucât multe sportive găsesc folosirea bikinilor atât înjositoare, cât şi nepractică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Norvegia, amendată de Federaţia Europeană pentru că sportivele au purtat şorturi, în loc de bikini, la Campionatul European de handbal pe plajă