Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Novak Djokovic și-a cerut scuze după gestul de la US Open: "M-a lăsat foarte supărat şi gol pe dinăuntru"

Gest descalificant pentru numărul 1 mondial al tenisului masculin. Novak Djokovici a fost eliminat în optimi de la US Open, după ce, într-un moment de furie, a lovit cu mingea în gât un arbitru de linie. Femeia s-a prăbuşit la pământ, cu respiraţia oprită. Din fericire, şi-a revenit şi nu a avut nevoie de spitalizare. În urma gestului, unul neintenţionat, sârbul va trebui să dea înapoi banii pe care îi câştigase la acest turneu, 250.000 de dolari, şi cele 180 de puncte ATP.

de Redactia Observator

la 07.09.2020 , 23:19

  • Novak Djokovic a lovit o femeie cu mingea de tenis
  • Sârbul și-a cerut scuze ulterior pentru gest

Incidentul a avut loc la finalul primului set. Nervos că adversarul său i-a luat break-ul, la scorul de 5-5, Novak Djokovic loveşte violent cu racheta o minge, fără să se uite unde o trimite. Mingea, transformată în proiectil, se opreşte în gâtul unei femei, arbitru de linie, care cade secerată la pământ. Femeia se chinuie minute bune să respire, în timp ce, vizibil marcat, sârbul încearcă să o ajute.

Gestul său nesportiv nu a rămas nepedepsit. Numărul 1 mondial a fost exclus de la US Open, i se iau înapoi şi banii câştigaţi în acest turneu, 250.000 de dolari, şi punctele. Alţi 20.000 de dolari, Novak Djokovici îi va plăti pentru că nu s-a prezentat la conferinţa de presă de după eliminare. Şi-a cerut scuze, ulterior, printr-o postare pe reţele sociale.

Novak Djokovic: "Toată această situaţie m-a lăsat foarte supărat şi gol pe dinăuntru. Am verificat situaţia arbitrului de linie, iar organizatorii mi-au spus că, mulţumim lui Dumnezeu, se simte bine. Îmi pare foarte rău pentru stresul pe care i l-am provocat. Îmi cer scuze comportamentul meu de la toţi cei implicaţi la turneul de la US Open"

Vezi și

Gestul sârbului este cu atât mai inexplicabil, cu cât înainte de începerea partidei, el era într-o stare de spirit bună şi şi-a făcut încălzirea în paşi de dans.

De altfel, în ultimele luni, Djokovici a ţinut prima pagină a ziarelor nu prin reuşitele de pe terenul de tenis, ci prin scandalurile din afara lui. În luna iunie, în plină pandemie, sârbul a organizat o petrecere cu sute de oameni, în timpul turneului Adria.

În urma chefului, el şi mai mulţi jucători s-au infectat cu coronavirus.

Pedeapsa primită de Djokovici este una dintre cele mai aspre din istoria tenisului, iar sârbul urmează să achite şi o amendă a cărei valoare urmează să fie stabilită ulterior, a anunţat Federaţia Americană de Tenis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sport » Novak Djokovic și-a cerut scuze după gestul de la US Open: "M-a lăsat foarte supărat şi gol pe dinăuntru"