Antena Meniu Search
x

Obama, spectator la partida de deschidere a noului sezon din NBA

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a asistat marți la partida de deschidere a sezonului 2015-2016 din prestigiosul campionat profesionist nord-american de baschet

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a asistat marți la partida de deschidere a sezonului 2015-2016 din prestigiosul campionat profesionist nord-american de baschet, NBA, în care echipa sa favorită, Chicago Bulls, a învins cu 97-95 formația starului LeBron James, Cleveland Cavaliers, finalista sezonului trecut.

La pauză, liderul de la Casa Albă a acordat un scurt interviu difuzorului meciului, postul de televiziune TNT, în care și-a etalat cunoștințele în legătură materie de baschet, sportul său preferat.

"Chicago are un nou antrenor, orientat mai mult către atac, iar problema este să știm dacă apărarea noastră va fi la fel de eficientă ca înainte, cu aceste schimbări. Cleveland și Chicago sunt favoritele Conferinței de Est. Din fericire, noi nu evoluăm în Conferința de Vest, unde există multe echipe mari, precum campioana Golden State, San Antonio și Houston", a precizat președintele SUA.

Fost senator de Illinois, Barak Obama a fost întâmpinat cu aplauze puternice la sosirea pe arena United Center din Chicago. Liderul american nu mai asistase la un meci al lui echipei sale favorite din februarie 2009.

Chicago Bulls nu a mai câștigat titlul în NBA din perioada sa de aur din anii '90, când a reușit să devină campioană de șase ori între 1991 și 1998, avându-l drept lider pe legendarul Michael Jordan, considerat cel mai mare baschetbalist din toate timpurile.

În sezonul trecut, Bulls s-a înclinat în semifinalele Conferinței de Est, chiar în fața celor de la Cleveland Cavaliers (scor general 2-4), iar în această vară și-a schimbat antrenorul, noul tehnician fiind Fred Hoiberg. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Obama, spectator la partida de deschidere a noului sezon din NBA