Antena Meniu Search
x

(P) Viitorul lui Mirel Rădoi, după Olimpiada de la Tokyo, pus sub semnul întrebării

Mirel Rădoi nu are liniște în postura de selecționer al României, după traseul dezamăgitor al naționalei U23 la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Tricolorii” nu au trecut de faza grupelor în competiția fotbalistică, nereușind să înscrie vreun gol. Au obținut o victorie, 1-0 cu Honduras, grație unui autogol al adversarilor.

de Redactia Observator

la 10.08.2021, 15:48

Mirel Rădoi are o misiune dificilă pe banca tehnică a naţionalei de fotbal a României
Mirel Rădoi are o misiune dificilă pe banca tehnică a naţionalei de fotbal a României

Mirel Rădoi a venit pe banca tehnică a selecționatei de seniori fiind recomandat de performanța obținută ca selecționer al naționalei U21, cu care a ajuns în semifinalele Euro 2019. Rezultatele avute cu „tricolorii au fost, însă, modeste. Mai întâi, a pierdut barajul de calificare la Euro 2020, 1-2 cu Islanda. Eșecul i-a fost iertat cu mai mare ușurință, pentru că în contractul semnat cu FRF era stabilit alt obiectiv: calificarea la CM 2022.

Dar și calificarea la turneul final al Cupei Mondiale este compromisă în mare măsură, după numai trei meciuri jucate din preliminarii: 3-2 cu Macedonia de Nord, 0-1 cu Germania și 2-3 cu Armenia.

Deși Mirel Rădoi este selecționerul echipei de seniori, a fost desemnat să îi conducă pe olimpici la Tokyo, întrucât el a fost cel care a obținut calificarea, prin acel traseu de la Euro U21 2019. După 1-0 cu Honduras în prima etapă, „tricolorii” au fost învinși de Coreea de Sud (0-4) și au făcut egal cu Noua Zeelandă (0-0).

Deja sunt propuși înlocuitori

În acest context, tot mai multe voci îi cer demisia, considerând că nu este capabil să îndeplinească obiectivele naționalei de seniori. Recent, Rădoi a declarat că nu are de gând să plece până la finalul campaniei de calificare la CM 2022, indiferent care ar fi deznodământul ei. Este o schimbare de optică față de luna martie, când, după eșecul din Armenia, se arăta dispus să lase locul altui antrenor.

Chiar și așa, oamenii de fotbal au început deja să îi caute înlocuitori, considerând, în glumă, că mai repede ghicești toate numerele la Grecia kino decât să câștigi un pariu pe victoria naționalei de fotbal a României.

De exemplu, impresarul Ioan Becali a declarat recent că varianta ideală pentru echipa națională de fotbal a României ar fi Dan Petrescu, antrenor liber de contract din 23 februarie, de când s-a despărțit de echipa Kayserisport.

"Dan Petrescu stă atât de bine cu situația financiară, a fost la atâtea cluburi, a ajuns la o vârstă, maturitate deplină… Eu cred că viitorul lui Dan Petrescu ar fi la echipa națională! Părerea mea. Ar fi și o împăcare între Federație și Generația de Aur. Ar fi și o reparație morală, una profesională, puteți să-i spuneți cum vreți voi. Dan Petrescu merită să antreneze prima reprezentativă", a declarat „Giovanni” Becali, la Digi Sport.

La rândul său, Cornel Dinu l-a propus pe Adrian Mutu, chiar dacă acesta abia și-a început cariera pe banca tehnică a lui FC U Craiova, echipă cu care are rezultate bune în debutul de sezon: "Adrian Mutu este mult mai bun ca selecționer decât ce avem în momentul de față la echipa națională și față de ce am avut în ultimii ani. Mutu are o clasă peste. E inteligent, nu întâmplător a jucat pe unde a jucat. A avut o relație specială cu niște antrenori deosebiți. Are capacitatea de a asimila și înțelege jocul. Dar și el, oricât de bun antrenor ar fi, e dependent de calitatea jucătorilor".

Conducerea Federației Române de Fotbal nu a avut nicio reacție oficială după ce naționala olimpică a părăsit Jocurile Olimpice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » (P) Viitorul lui Mirel Rădoi, după Olimpiada de la Tokyo, pus sub semnul întrebării