Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pete Rose a murit la 83 de ani. Scandalul care l-a dus la excluderea pe viaţă din liga profesională de baseball american

Deţinătorul recordului de lovituri în MLB, Pete Rose, a murit luni la vârsta de 83 de ani. Vedetă controversată, el a fost exclus pe viaţă din liga profesionistă nord-americană de baseball (MLB).

de Redactia Observator

la 01.10.2024 , 12:20

Pete Rose a murit la 83 de ani. Scandalul care l-a dus la excluderea pe viaţă din liga de baseball american Pete Rose a murit la 83 de ani. Scandalul care l-a dus la excluderea pe viaţă din liga de baseball american - Getty Images

MLB l-a pierdut pe cel care deţinea recordul pentru cele mai multe lovituri din carieră în liga sa: 4.256. O performanţă realizată între 1963 şi 1986, în principal în culorile echipei Cincinnati Reds.

Între recorduri şi o carieră controversată

Cu această echipă, Rose şi-a câştigat cele mai prestigioase titluri: MVP al sezonului în 1973 şi victoria în World Series în 1975 şi 1976.

Articolul continuă după reclamă

La sfârşitul anilor '80, Pete Rose a ţinut prima pagină a ziarelor. După ce a devenit manager la Reds, el a fost suspendat pe viaţă în 1989, după ce a fost găsit vinovat de pariuri pe meciurile propriei echipe, şi a fost exclus din Hall of Fame.

Rose a cerut în repetate rânduri să fie graţiat de MLB. Dar organismul de conducere al baseball-ului profesionist din Statele Unite nu a cedat niciodată.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Sport » Pete Rose a murit la 83 de ani. Scandalul care l-a dus la excluderea pe viaţă din liga profesională de baseball american