Antena Meniu Search
x

Povestea fostului fotbalist francez care este în comă de aproape 40 de ani

Jean Pierre Adams, un fost fotbalist francez, este în comă de aproape 40 de ani, iar familia acestuia continuă să spere că fostul fotbalist îşi va reveni.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 29.03.2021, 10:07

Jean Pierre Adams a adunat 22 de selecţii în naţionala Franţei
Jean Pierre Adams (stânga) într-un meci jucat de Franţa împotriva Portugaliei - Getty Images
  • Jean Pierre Adams a intrat în comă când avea 34 de ani.
  • Jean Pierre Adams a adunat 22 de selecţii în naţionala Franţei.

Jean Pierre Adams s-a născut la Dakar, în 1948, dar a crescut în Franţa, evoluând pentru echipe precum Nimes, Nice sau Paris Saint Germain. Adams, care s-a remarcat precum un fundaş central extrem de puternic, a adunat şi 22 de selecţii în naţionala Franţei, în perioada 1972-1976.

Conform Daily Star, viaţa lui Adams s-a schimbat în mod tragic în primăvara lui 1982. S-a internat într-un spital din Lyon, pentru a se opera la genunchi, după ce a suferit o ruptură de ligamente. Din cauza unei erori comise de medicul anestezist, creierul lui Adams a rămas fără oxigen, iar de atunci, respectiv de 39 de ani, fostul fotbalist francez este în comă.

Adams trăieşte într-un pat asemănătoare celor din spital şi este dependent de aparate. Bernadette, soţia lui, i-a rămas alături pe întreaga perioadă, aceasta fiind ajutată de băieţii celor doi, Laurent şi Frederic. La mijlocul anilor 1990, medicul anestezist, dar şi un alt cadru medical au fost condamnaţi la câte o lună de închisoare şi plata unor amenzi de 815 dolari.

Fostul fotbalist francez a înfruntat România în 1974

Pe acelaşi subiect

Deşi i s-a sugerat în mai multe rânduri eutanasierea, Bernadette a refuzat în permanenţă această variantă şi a precizat că îşi doreşte, în continuare, ca Jean Pierre să-şi revină. De asemenea, soţia fostului fotbalist francez a precizat că specialiştii au înregistrat schimbări în comportamentul lui Jean Pierre, semn că acesta simte o diferenţă între momentul în care este pe mâna îngrijitorilor şi momentul în care este îngrijit chiar de soţia sa.

De asemenea, soţia fostului fotbalist francez a precizat că este convinsă că Jean Pierre îi recunoaşte vocea.

Jean Pierre Adams a fost integralist într-un meci jucat de naţionala Franţei, în martie 1974, împotriva României, la Paris. Franţa s-a impus atunci, cu 1-0, graţie golului marcat de Georges Bereta. Adams juca alături de Marius Tresor, Henri Michel sau Georges Bereta, sub comanda lui Stefan Kovacs şi împotriva unei echipe a României din care făceau parte jucători precum Cornel Dinu, Necula Răducanu, Ilie Balaci, Anghel Iordănescu, Mircea Sandu sau Florea Dumitrache.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Povestea fostului fotbalist francez care este în comă de aproape 40 de ani