Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Premier League, campionatul bogaţilor din Europa, începe cu meciul dintre Manchester United şi Fulham

Vineri seara începe o nouă ediţie a campionatului de fotbal al Angliei, primul joc din noul sezon al Premier League fiind cel dintre Manchester United şi Fulham.

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 15:23

Manchester United, echipa lui Marcus Rashford, este favorită în meciul cu Fulham
Manchester United, echipa lui Marcus Rashford, este favorită în meciul cu Fulham - Profimedia

După o pauză de aproape trei luni, campionatul de fotbal al Angliei se reia vineri seara, cu o întrebare care dă mari bătăi de cap microbiştilor - Cine poate întrerupe supremaţia celor de la Manchester City?

Iar perspectivele sunt sumbre pentru susţinătorii celorlalte echipe, în condiţiile în care trupa antrenată de Josep Guardiola pare mare favorită să-şi treacă în cont un nou trofeu de campioană a Angliei. Ar fi al 5-lea titlu la rând, după cele cucerite în 2021, 2022, 2023 şi 2024. Mai mult, trebuie precizat că Manchester City a câştigat şase din ultimele şapte ediţii ale campionatului de fotbal al Angliei, doar în sezonul 2019-2020 FC Liverpool reuşind să întrerupă supremaţia "Cetăţenilor".

Culmea este că Manchester City este favorită, deşi nu s-a mişcat tocmai grozav pe piaţa transferurilor, însă specialiştii consideră că Josep Guardiola poate să facă minuni şi în acest sezon.

Articolul continuă după reclamă

Manchester City i-a pierdut în această vară pe Julian Alvarez, Taylor Harwood-Bellis şi Sergio Gomez, jucători pentru care a încasat peste 100 de milioane de euro, şi l-a adus, cel puţin până acum, doar pe Savinho, de la Troyes, pentru 25 de milioane de euro.

Manchester City debutează în campionat duminică, 18 august, la Chelsea Londra, dar sezonul de Premier League începe încă de vineri seara, când se joacă meciul dintre Manchester United şi Fulham.

Manchester United caută să spele ruşinea din sezonul trecut, când a încheiat abia pe locul 8 campionatul Angliei, în timp ce Fulham visează frumos la o eventuală calificare în cupele europene, deşi a încheiat abia pe locul 13 sezonul precedent.

Două dintre marile întrebări ale noului sezon din Premier League sunt cum se prezintă FC Liverpool sub comanda noului antrenor, Arne Slot, înlocuitorul legendarului Jurgen Klopp, şi câte meciuri prinde Radu Drăguşin la Tottenham Hotspur, formaţie care are nevoie de siguranţă defensivă pentru a se putea implica în lupta pentru podium.

Premier League este considerat de mulţi drept campionatul bogaţilor din Europa, asta pentru că în aproape fiecare perioadă de mercato se investesc sume aproape obscene pentru achiziţiile de jucători. Anul acesta, de exemplu, Arsenal Londra a dat 77 de milioane de euro pe Riccardo Calafiori (Bologna) şi David Raya (Brentford), Aston Villa a dat aproape 177 de milioane de euro pentru fotbalişti precum Amadou Onana (Everton) sau Ian Maatsen (Chelsea Londra), Brighton a cheltuit peste 121 de milioane de euro pe Yankuba Minteh (Newcastle United) sau Brajan Gruda (Mainz), Chelsea Londra a dat 189 de milioane de euro pe fotbalişti precum Pedro Neto (Wolverhampton) sau Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester City), iar Manchester United a dat peste 164 de milioane de euro pe fotbalişti precum Lenny Yoro (Lille) sau Matthijs de Ligt (Bayern Munchen).

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » Premier League, campionatul bogaţilor din Europa, începe cu meciul dintre Manchester United şi Fulham