Antena Meniu Search
x

Rafa Nadal s-ar putea retrage din semifinala de la Wimbledon: „Nu ştiu dacă voi fi capabil să joc”

Rafael Nadal a declarat că există posibilitatea de a se retrage din semifinala împotriva lui Nick Kyrgios de vineri, de la Wimbledon, din motive medicale.

de Antonia Roşu

la 07.07.2022, 18:16

Rafa Nadal s-ar putea retrage din semifinala de la Wimbledon
Rafa Nadal s-ar putea retrage din semifinala de la Wimbledon - Profi Media

Jucătorul spaniol, câştigătorul a 22 de titluri de Grand Slam, a învins într-un meci maraton în faţa americanului Taylor Fritz, în sferturile de finală ale turneului de tenis Wimbledon. Meciul a durat 4 ore şi 21 de minute, iar Nadal s-a impus cu scorul de 3-6 7-5 3-6 7-5 7-6. De-a lungul partidei, acesta a acuzat dureri abdominale şi, în ciuda insistenţelor unchiului şi surorii sale, Nadal a refuzat să se retragă.

Spaniolul ar trebui să îl întâlnească vineri, în semifinalele turneului, pe australianul Nick Kyrgios. Întrebat dacă va reuşi să se recupereze fizic pentru meci, Nadal a spus că urmează să facă un set de analize, scrie The Sun. „Nu ştiu dacă voi fi capabil să joc. Este greu de spus. Sunt obişnuit să intru pe teren cu dureri.”

A luptat până la finalul meciului

Nadal, bandajat pe partea dreaptă a abdomenului, a ignorat toate gesturile şi indicaţiile familiei care îi cereau din tribună să se retragă din meci. „Mi-au spus că trebuie să abandonez. M-am retras dintr-un meci de foarte puţine ori de-a lungul carierei mele. Urăsc să o fac. Tot ce îmi doream era să termin meciul. Sunt mândru de modul în care am luptat”, a declarat campionul din Spania la conferinţa de presă de după meciul cu Fritz.

În cazul în care Rafael Nadal va fi nevoit să abandoneze, acest lucru l-ar propulsa pe australianul în vârstă de 27 de ani, Nick Kyrgios, în finală. Cealaltă semifinală va fi disputată între fostul lider mondial, Novak Djokovic, şi Cameron Norrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Rafa Nadal s-ar putea retrage din semifinala de la Wimbledon: „Nu ştiu dacă voi fi capabil să joc”