Antena Meniu Search
x

Ce reguli de siguranţă a impus pandemia în sălile de fitness

Pentru alţii însă „a treia relaxare" a venit cu vestea pe care o aşteptau de trei luni încoace. Încă nu putem mânca la restaurante, dar putem face sport în sălile de fitness, redeschise de ieri.

de Redactia Observator

la 16.06.2020, 15:07

Vezi și
  • Personalul sălii va dezinfecta aparatura după fiecare utilizare.
  • Duşul de după antrenament se va face acasă.

Iar asta a venit ca o gură de oxigen nu doar pentru patronii unor astfel de locuri şi pentru antrenorii personali, dar şi pentru iubitorii de mişcare. Fiţi însă pregătiţi pentru schimbări mari, căci sportul în spaţii închise se face acum diferit de cum ştiam.

Pentru cei care doreau să-şi lucreze corpul pentru ţinutele de plajă, iată că dorinţele se împlinesc. Victoria este însă dulce-amară, căci ne aşteaptă un nou set de reguli, încă de la intrarea în sală.

Mircea, manager sala de fitness: Incepem cu prima masura, ne dezinfectam incaltamintea. Covorul este impregnat cu substante chimice speciale pentru dezinfectarea incaltamintei. Dupa care, continuam catre front desk. Aici am distantat pentru a crea o oarecare distanta pentru fiecare membru al clubului ce va sta la coada pentru a-si face check-in-ul. Ni se va lua temperatura, daca avem o temperatura ok pentru a ne incepe antrenamentul, avem accesul in sala si incepem.

Pentru ca antrenamentul să nu fie întrerupt, personalul salii se va ocupa de dezinfectarea aparaturii după fiecare utilizare.

Mircea, manager sala de fitness: Avem zonele unde punem mana frecvent: butoane, touch screen. Ele sunt sterse cu substante special dezinfectante.

Dacă în sală aparatele vor fi distanţate, reguli noi s-au impus şi în cazul orelor de grup.

Mircea, manager sala de fitness: Este necesara o programare in prealabil, pentru ca acolo sloturile sunt mult mai limitate. Am scurtat durata fiecarei clase de la o ora sau 50 de minute, la 40, 45 de minute. Lasam sa se aeriseasca si sa dezinfectam accesoriile ce vor fi folosite in timpul fiecarei clase.

Perioada carantinei şi mesele dese au arătat cifre rotunde pe cântar, aşa că antrenorii au pregătit deja un plan de "atac".

Alexandru Rădulescu, antrenor fitness: Pentru inceput, pentru ca a fost o pauza destul de lunga trebuie sa o luam cu inceputul si sa avem un antrenament pentru incepatori. Nu este de ajuns sa facem un antrenament doar cu greutati, ci ar trebui sa combinam si partea de cardio.

După ce am găsit antrenamentul potrivit pentru ceea ce ne dorim, urmează pasul cel mai important: începutul.

Alexandru Rădulescu, antrenor fitness: Este foarte important sa ne incalzim foarte bine, pentru a nu ne accidenta, pentru a nu forta incheieturile.

Până aici, totul pare uşor. Cine spune că exerciţiile trebuie să fie altfel?

Sabrina Ghiţescu,antrenoare fitness: Genuflexiuni vom face. Picioarele departate, varfurile usor in exterior, coboram cu greutatea corpului pe calcaie, te ridici usor, inspiri cand cobori, expiri cand te ridici.

Clasele de aerobic sau kickboxing sunt alegerea perfectă pentru cei care nu doresc să se antreneze singuri. Însă antrenamentul va fi unul intens!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Ce reguli de siguranţă a impus pandemia în sălile de fitness