Antena Meniu Search
x

Video Roger Federer se retrage, după 24 de ani de carieră: "Tenis, te iubesc şi nu te voi părăsi niciodată"

După Serena Williams, şi Roger Federer se retrage anul acesta! Cu o carieră de peste 24 de ani, sportivul de 41 de ani pleacă din tenis cu o moştenire greu de egalat: 103 titluri ATP, cu care e pe locul 2 într-un clasament al tuturor timpurilor. Roger Federer deține şi recordul de titluri la Wimbledon, 8.

de Redactia Observator

la 15.09.2022, 20:00

Vezi și

Roger Federer: Astăzi, vreau să împărtăşesc o veste cu voi toţi. Am 41 de ani, am jucat mai mult de 1.500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul mi-a oferit mai mult decât am visat vreodată şi trebuie să recunosc că e timpul să-mi închei cariera de sportiv.

Roger Federer se retrage din tenis după 24 de ani de carieră

Aşa se termină poate cea mai frumoasă poveste din istoria sportului alb. O poveste începută pe 8 august 1981 în Binningen, în cantonul elveţian Basel.

Robert Federer: Era un băiat plin de viaţă care voia să joace, să alerge, dar mai ales să joace tenis.

Lynette Federer: Pe teren, dacă lucrurile nu mergeau aşa cum îşi dorea, se enerva, iar câteodată arunca racheta şi chiar plângea.

Roger Federer: Părinţii mei au avut un impact major în viaţa mea, au fost cei mai buni părinţi din lume.

Adolescentul rebel a atras atenţia abia la 17 ani, când a câştigat Wimbledon-ul la juniori. L-am văzut imediat şi în circuitul profesionist. Primul titlu ATP a venit în februarie 2001, la Milano.

Roger Federer: Când am renunţat la şcoală, la 16 ani, mi-am spus că trebuie să risc totul pentru tenis.

Cine riscă, mai şi câştigă. Doar câteva luni mai târziu ajungea pe prima pagină, după victoria asupra lui Pete Sampras pe iarba londoneză. Tot la Wimbledon, doi ani mai târziu, venea primul titlu de Grand Slam din cele 20 ale carierei. În februarie 2004 a devenit lider mondial, iar imediat a venit la Bucureşti, unde a adus victoria Elveţiei în meciul cu România din Cupa Davis.

Federer: "Îmi amintesc foarte bine, ca şi cum ar fi fost ieri. După victoria din semifinalele Australian Open cu Juan Carlos Ferrero am ştiut că, oficial, o să fiu pe primul loc în lume. În ziua următoare am câştigat finala cu Safin şi am urcat pe primul loc. Apoi am mers în România, era miercuri seară, am apucat să fac un antrenament cu echipa şi am jucat vineri, sâmbătă şi duminică împotriva lui Hănescu şi Pavel. Au fost foarte drăguţi. Am petrecut o săptămână frumoasă la Bucureşti, un loc cu amintiri plăcute pentru mine".

A rămas 237 de săptămâni la rând pe primul loc în lume. Este unul dintre zecile de recorduri stabilite de Federer. Şi mai are unul, neoficial, dar unanim recunoscut: cel mai elegant campion din istoria tenisului.

Roger Federer: Tenis, te iubesc şi nu te voi părăsi niciodată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sport » Roger Federer se retrage, după 24 de ani de carieră: "Tenis, te iubesc şi nu te voi părăsi niciodată"