Antena Meniu Search
x

Roland Garros 2022. Emma Răducanu, calificare în turul 2 după un meci dificil contra unei debutante de 17 ani

Emma Răducanu, locul 12 în clasamentul WTA, s-a calificat în turul 2 la Roland Garros. Sportiva în vârstă de doar 19 ani cu origini româneşti, dar care reprezintă Marea Britanie, a obţinut calificarea după ce a pierdut primul set.

de Redactia Observator

la 23.05.2022, 22:11

Roland Garros 2022. Emma Răducanu, calificare în turul 2 după un meci dificil contra unei debutante de 17 ani
- Emma Răducanu se bucură la finalul unei partide epuizante - Profimedia

Campioana în exercițiu de la US Open, Emma Răducanu, a trecut luni seara în turul secund la Roland Garros, revenind de la un set în urmă, în fața Lindei Noskova (184 WTA), cea mai tânără jucătoare de pe tablou, și s-a impus la debutul său pe zgura parisiană, notează Mediafax. Campioana în exercițiu de la US Open, Emma Răducanu, a fost nevoită să lupte din greu, luni, la debutul pe tabloul principal de la Roland Garros, înainte ca britanica, favorită numărul 12, să o învingă pe cehoaica Linda Noskova, de doar 17 ani, venită din calificări, cu 6-7 (4), 7-5, 6-1.

Roland Garros 2022. Noskova, adversara Emmei Răducanu, cea mai tânără jucătoare care a trecut de calificări

În confruntarea dintre două dintre cele nouă adolescente de pe tabloul principal din acest an, Răducanu, în vârstă de 19 ani, a reușit o revenire în fața Noskovei, în vârstă de 17 ani, care a câștigat anul trecut titlul de simplu la Roland Garros la juniori. Câștigând săptămâna trecută primele trei meciuri de calificare la Grand Slam din cariera sa, Noskova a devenit cea mai tânără jucătoare care a trecut de calificările de la Roland Garros, de când Michelle Larcher de Brito a făcut acest lucru la vârsta de 16 ani, în 2009.

Primul meci al lui Răducanu la nivel de turneu pe această suprafață a avut loc la începutul acestui sezon, în calificările pentru Cupa Billie Jean King, înainte de a câștiga 4 meciuri și a pierde 3, la turneele WTA Tour de la Stuttgart, Madrid și Roma. Răducanu a oprit-o pe Noskova să devină prima jucătoare venită din calificări care să elimine un cap de serie din primii 12 la un turneu major, de când a făcut-o chiar ea, când a eliminat-o pe Belinda Bencic, nr. 11, la US Open-ul de anul trecut, în drum spre primul său titlu de Grand Slam.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Roland Garros 2022. Emma Răducanu, calificare în turul 2 după un meci dificil contra unei debutante de 17 ani