Antena Meniu Search
x

Naţionala masculină de volei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European. Performanţă uriaşă pentru România

Performanţă uriaşă pentru voleiul românesc. Naţionala de volei masculin a României s-a calificat, vineri, în sferturile de finală ale Campionatului European, impunându-se în faţa Croaţiei, scor 3-2. Echipa tricoloră a condus cu 2-0 la seturi, după care a fost egalată la 2-2 şi în ultimul set a reuşit să obţină calificarea, transmite news.ro. Scorul pe seturi a fost 25-17, 25-20, 17-25, 26-28, 15-12. 

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 21:02

Naţionala masculină de volei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European. Performanţă uriaşă pentru România
Naţionala masculină de volei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European. Performanţă uriaşă pentru România - Federatia Romana de Volei

Anterior, tricolorii au încheiat grupa D pe locul 3. Rezultatele obţinute de România în grupa D: 0-3 cu Portugalia, 2-3 cu Israel, 3-2 cu Turcia, 3-1 cu Grecia şi 3-1 cu campioana olimpică Franţa, pentru locul 3 (9 puncte). Din grupă s-au mai calificat în optimi Franţa (12), Portugalia (9) şi Turcia (8). 

38 de ani de când naţionala României termina ultima oară între primele 8 echipe ale Europei la un turneu final

"După două ore şi jumătate de luptă, de urcuşuri şi coborâri, de reveniri, de mingi jucate cu inima, România este în sferturile de finală ale Campionatului European. Au trecut 38 de ani de când naţionala României termina ultima oară între primele 8 echipe ale Europei la un turneu final.

Acum, alţii sunt eroii. La Varna, România a învins Croaţia cu 3-2. Am condus cu 2-0 şi am crezut că scpăpm fără emoţii, că vom juca lejer în sferturi. Dar croaţii s-au trezit şi au egalat. Ne-am ridicat încă o dat şi în setul 5 nu le-am mai dat nicio şansă. Suntem valoroşi, suntem buni, suntem români!

Felicitări băieţilor, antrenorului Sergiu Stancu, staff-ului tehnic. Cei care au contribuit la acest succes. Voleiul românesc trăieşte, respiră. Au fost Turcia, Franţa, Grecia, Croaţia. Cine urmează? Să sperăm că învingătoarea dintre Franţa şi Bulgaria!", a notat FR Volei pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Competiţia este găzduită de patru naţiuni – Italia, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Israel

Competiţia găzduită de patru naţiuni – Italia, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Israel, între 28 august şi 16 septembrie, a avut 24 de echipe la start.

Meciurile din sferturi vor avea loc în 11-12 septembrie, iar semifinalele şi finalele pentru medalii se vor disputa în 14, respectiv 16 septembrie, la Roma. Primele trei clasate, cu excepţia Italiei, vor obţine şi calificarea la Campionatul Mondial din 2025. Italia este deja calificată, în calitate de campioană mondială.

Campionatul European din 2023 este la a 33-a ediţie. Titlul continental este deţinut de Italia, care a obţinut al 7-lea titlu continental după finala din 2021 cu Slovenia, scor 3-2.

Naţionala masculină a României are în palmares cinci medalii (1 aur - 1963, 2 argint – 1955, 1958, 2 bronz – 1971, 1977). La Campionatul European din 2023, tricolorii bifează a 18-a apariţie, începând cu anul 1950. Ultima data când România a jucat la Campionatul European a fost la ediţia din 2019, când a ocupat locul 21.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Naţionala masculină de volei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European. Performanţă uriaşă pentru România