Antena Meniu Search
x

S-a născut în 1990, când mama lui murise de 4 ani. Mijlocaşul gabonez Guelor Kanga, suspectat de furt de identitate

Mijlocaşul gabonez Guelor Kanga este acuzat de furt de identitate de către Confederaţia Africană de Fotbal, în urma unei plângeri depuse de Federaţia Congoleză de Fotbal.

de Redactia Observator

la 11.01.2024, 22:03

Guelor Kanga
Guelor Kanga - Profimedia

Guelor Kanga (33 de ani) este un internaţional gabonez care se află în mijlocul unui scandal iscat între federaţiile de fotbal din Congo şi Gabon. Conform unei plângeri depuse Federaţia Congoleză de Fotbal, Guelor Kanga ar fi, de fapt, Kiaku Kiaku Kiangana, cetăţean congolez născut în ziua de 5 octombrie 1985, la Kinshasa, în timp ce Kanga s-ar fi născut la Oyem, în Gabon, la 1 septembrie 1990.

Unde a jucat Guelor Kanga

Federaţia Congoleză a acuzat Federaţia din Gabon, încă din aprilie 2021, că aceasta din urmă ar fi falsificat actele jucătorului, oferindu-i o nouă identitate şi "întinerindu-l" cu patru ani, deşi mama lui Kanga/Kiaku Kiaku ar fi decedat în anul 1986.

Confederaţia Africană a preluat cazul în mai 2021, iar acum, în pragul startului Cupei Africii pe Naţiuni, urmează să îl audieze pe Guelor Kanga, pe care l-a acuzat de furt de identitate, relatează news.ro.

Guelor Kanga a jucat până acum, în Europa, pentru echipele Rostov, Steaua Roşie Belgrad – unde evoluează actualmente – şi Sparta Praga. El are 64 de selecţii şi 2 goluri marcate pentru Gabon, iar în palmaresul său figurează patru titluri şi trei cupe în Serbia, şi câte o cupă atât în Cehia, cât şi în Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » S-a născut în 1990, când mama lui murise de 4 ani. Mijlocaşul gabonez Guelor Kanga, suspectat de furt de identitate