Antena Meniu Search
x

Ne-am putea întoarce la sala de fitness, din 15 iunie

Proprietarii sălilor de fitness spun că, foarte curând, ne-am putea întoarce la antrenamente. Nadina Zisu a aflat câteva dintre regulile pe care trebuie să le respectăm.

de Redactia Observator

la 29.05.2020, 13:56

Vezi și
  • Cele mai simple reguli sunt legate de distanţarea socială.
  • În primă fază, vor fi redeschise doar sălile cu aparatură.

Peste un milion de sportivi s-ar putea reîntoarce în sălile de fitness din 15 iunie, însă asta nu fără un set de reguli împotriva virusului care i-a ţinut 3 luni departe de ceea ce iubesc.

Cele mai simple reguli sunt, bineînţeles, legate de distanţarea socială.

Gabriel Toncean, preşedinte Federaţa Română de Fitness şi Culturism: Este imperios necesar ca sportul să devină din nou o prioritate naţională, pentru că dacă vrem să fim un popor sănătos, trebuie să facem sport. Se va putea folosi aerul condiţionat cu dezinfectarea prealabilă a filtrului, pe cât posibil retilarea să se facă natural, adică să fie geamurile deschise. O poziţionare pe circa 4 mp pentru fiecare sportiv, de preferat ar fi să se lucreze aşa: un aparat să fie de lucru, unul pauză, după care din nou unul la care să se lucreze, preşul cu clor la intrare, termometru bineînţeles, folosirea duşurilor în niciun caz la acest moment, folosirea vestiarelor cu o monitorizare strictă.

Trebuie să ştiţi că, în primă fază, vor fi redeschise doar sălile cu aparatură. Nu şi cele destinate programelor de aerobic. Iar antrenamentele la aparate se vor face după un set de reguli de distanţare.

Cătălin Alexandru Manolache, proprietar sală de sport: Ne-am gândit chiar să aşezăm aparatele pe grupe musculare: zona de cardio foarte bine delimitată, zona, lucrezi partea dorsală, lucrezi picioarele să le grupăm separate, în colţuri sau în părţi diferite ale sălii. Printre propunerile înaintate domnului ministru Ionuţ Stroe, a fost limitarea sau acceptarea unui număr maxim de 50 de persoane într-un anumit interval orar. Poate să avem la dispoziţie câteva minute, zeci de minute în care să putem să facem o igienizare a sălii, după care să intre o următoare tură.Suntem dispuşi, pe partea de cardio, între benzile de alergat, biciclete să punem pereţi separatori dacă este cazul, pe lâmgă distanta pe care ttrerbuie sa o avem între clienţi.

Ştefan face sport de 20 de ani. Sala de fitness este a doua casă a lui. Casă care i-a lipsit enorm în aceste luni.

Ştefan Barbu, sportiv: Sala este un stil de viaţă pentru mine, fără de care nu m-am simţit în largul meu. Lipsa antrenamentelor s-a simţit şi mental şi fizic. Din punctul meu de vedere, am fost mult mai agitat, mai greu de grstionat anumite situaţii mai dificile. Am făcut acasă, dar, din păcate, acasă nu poţi să faci toate grupele musculare pe care şi le propui în acea zi. Sportul este esenţa frumuseţii. Dacă ai grijp de corpul tău, automat vei avea grijă şi de mintea ta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Ne-am putea întoarce la sala de fitness, din 15 iunie