Antena Meniu Search
x

Video Scandal la Formula 1: Piloţii sunt supăraţi că nu au fost lăsaţi să poarte bijuterii. Lewis Hamilton: "Cred că este un pas înapoi"

Scandal în cel mai cunoscut campionat de automobilism al lumii. Piloţi din Formula 1 ameninţă că nu vor mai participa la curse dacă nu sunt lăsaţi să îşi poarte în continuare bijuteriile. Acest lucru le-a fost interzis de noul director de curse, din motive de siguranţă. 

de Redactia Observator

la 07.05.2022, 22:29

Vezi și

Cu trei ceasuri de lux şi plin de inele, brăţări şi lanţuri. Aşa a venit la ultima conferinţă de presă starul formulei 1, Lewis Hamilton. Nu este vorba despre o etalare a bijuteriilor din colecţie ci despre un protest. Hamilton este supărat după ce noul director de curse FIA, Niels Wittich, i-a anunţat pe piloţi că vor fi supuşi unui control înainte de start, iar cei care nu respectă regula vor fi amendaţi sau chiar nu vor fi lăsaţi să concureze. 

Supăraţi că nu şi-au purtat bijuteriile

Lewis​ Hamilton: Nu am putut purta mai multe bijuterii de atât astăzi. 

Sebastian Vettel: Serios, chiar este ăsta cel mai interesant lucru despre care putem să vorbim?

Pe acelaşi subiect

Tot în semn de protest, colegul lui Hamilton, fostul campion mondial Sebastian Vettel, a venit la calificări cu lenjeria intimă pusă peste combinezonul de pilot. Iar Pierre Gasly, care concurează pentru Alpha Tauri, spune că fiecare pilot are obiecte personale pe care dorește să le aibă cu el în timpul cursei. 

Lewis Hamilton, pilot de curse: Cred că este un pas înapoi, dacă ne gândim la paşii pe care îi facem în acest sport. Sunt în acest sport de 16 ani, am purtat bijuterii timp de 16 ani. În maşină, am doar cerceii din urechi şi pe cel din nas, care nici măcar nu poate fi dat jos. Deci, mi se pare că nu este necesar să intrăm în această dispută.

Interdicţia purtării bijuteriilor, sub formă de piercing-uri sau lanţuri metalice în jurul gâtului, în timpul competiţiei a fost introdusă în 2005 ca măsură de siguranţă, dar nu a fost niciodată aplicată până acum.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Scandal la Formula 1: Piloţii sunt supăraţi că nu au fost lăsaţi să poarte bijuterii. Lewis Hamilton: "Cred că este un pas înapoi"