Antena Meniu Search
x

Scrimă: Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu aur la Europenele de la Montreux

Echipa feminină de spadă a României a cucerit aurul la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux (Elveția), marți, după ce a învins în finală formația Estoniei, cu scorul de 45-35

Echipa feminină de spadă a României a cucerit aurul la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux (Elveția), marți, după ce a învins în finală formația Estoniei, cu scorul de 45-35

Ana-Maria Brânză, Simona Pop și Simona Gherman (plus rezerva Loredana Dinu) au păstrat, astfel, aurul cucerit de România la ediția de anul trecut a competiției (în fața Rusiei), găzduită de Strasbourg. Tricolorele și-au luat revanșa, după ce, în 2013, la Zagreb, Estonia învingea România în meciul pentru medaliile de aur.

În finală, Ana-Maria Brânză a dat primul asalt, în fața Irinei Embrich, de care a trecut cu 5-4. Simona Pop a consolidat avantajul echipei noastre în meciul cu Julia Beljajeva (7-4), iar Brânză a păstrat ecartul și după întâlnirea cu Erika Kirpu (12-9). Simona Gherman a desprins România în urma confruntării cu Beljajeva, 16-10, dar balticele au revenit în meci după duelul dintre Pop și Embrich. Simona a avut la un moment dat 23-16, dar adversara a replicat bine și s-a apropiat la doar trei tușe, 24-21. Ana-Maria Brânză a dispus de Beljajeva și scorul a devenit 27-22. Penultimul asalt a fost câștigat la limită de Pop în disputa cu Kirpu (6-5), iar înaintea ultimul duel tricolorele conduceau cu 33-27. Simona Gherman nu i-a lăsat nicio speranță Irinei Embrich, iar România a câștigat cu 45-35.

În sferturi, România a învins Ucraina cu 31-25, iar în semifinale a dispus de Suedia cu 45-42.

Medaliile de bronz au revenit Italiei (Rossella Fiamingo, Bianca Del Carretto, Maria Navarria), care a întrecut Suedia în finala mică, scor 45-34.

România mai avea o medalie la Montreux, prin Simona Pop, în proba individuală de spadă.

Miercuri vor avea loc concursurile pe echipe la sabie feminin (fără România) și spadă masculin (Adrian Pop, Otto Tardi, Adrian Szilagyi, Bertalan Arkosi).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Scrimă: Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu aur la Europenele de la Montreux