Antena Meniu Search
x

Sepsi Sf. Gheorghe este a patra reprezentantă a României în cupele europene la fotbal, în sezonul 2021-2022

Sepsi Sf. Gheorghe este a patra reprezentantă a României ce obţine calificarea în cupele europene la fotbal pentru sezonul 2021-2022.

de Redactia Observator

la 30.05.2021, 22:33

Sepsi Sf. Gheorghe a obţinut dreptul de a participa în cupele europene la fotbal
Sepsi Sf. Gheorghe reprezintă României în sezonul 2021-2022 al Conference League - Facebook Sepsi Sf. Gheorghe
  • Sepsi Sf. Gheorghe intră în competiţie în turul II preliminar din Conference League.

Formaţia antrenată de Leo Grozavu a obţinut dreptul de a evolua, în premieră, în cupele europene, după ce s-a impus, scor 1-0, în barajul disputat împotriva formaţiei Viitorul Constanţa.

Sepsi Sf. Gheorghe a încheiat pe locul al patrulea sezonul 2020-2021 din Liga I, la un singur punct de podium, şi, în mod normal, trebuia să joace fără probleme în cupele europene.

Totuşi, regulamentul Ligii I s-a modificat înainte de actualul sezon, astfel că a patra echipă care avea dreptul de a participa în cupele europene, conform clasamentului, a trebuit să joace un meci de baraj cu învingătoarea dintr-un alt meci de baraj disputat de două formaţii din play-out.

Şi cum UTA Arad şi Gaz Metan Mediaş nu aveau licenţă pentru a evolua în cupele europene, în barajul din play-out s-au înfruntat Chindia Târgovişte, ocupanta locului 7, şi Viitorul Constanţa, ocupanta locului 10. Constănţenii s-au impus în deplasare, scor 3-2, şi astfel au obţinut dreptul să se bată cu Sepsi Sf. Gheorghe, în meci direct, pentru calificarea în cupele europene.

Sepsi Sf. Gheorghe, reprezentanta României în Conference League

Având avantajul locului mai bun ocupat în clasament, Sepsi a beneficiat de dreptul de a juca barajul cu Viitorul pe teren propriu şi a profitat la maxim de acest aspect. Sepsi a controlat aproape în totalitate partida, dar a reuşit să înscrie un singur gol, reuşita lui Aganovic asigurând prezenţa lui Sepsi în Conference League, a treia competiţie europeană intercluburi ca valoare.

Sepsi Sf. Gheorghe intră în competiţie în turul II preliminar al Conference League şi poate da piept cu adversari precum FC Basel, FC Copenhaga, Feyenoord Rotterdam, AEK Atena sau Rosenborg Trondheim.

La 10 de ani de la înfiinţare, Sepsi Sf. Gheorghe a reuşit performanţa de a ajunge din Liga a V-a, sezonul 2011-2012, în cupele europene la fotbal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Sepsi Sf. Gheorghe este a patra reprezentantă a României în cupele europene la fotbal, în sezonul 2021-2022