Antena Meniu Search
x

Video "Şi noi suntem curaţi în suflet că Simona e curată." Cum a reacţionat tatăl Simonei Halep la acuzaţiile de dopaj

Stere Halep, tatăl Simonei Halep, crede că fiica sa este absolut nevinovată în urma scandalului care a izbucnit vineri, după ce jucătoarea de tenis a fost prinsă dopată cu Roxadustat la US Open, motiv pentru care a fost suspendată temporar. "Sunt convins că niciodată nu a luat ceva", a declarat Stere Halep.

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 13:34

Vezi și

"Vedem un lucru normal care se poate întâmpla la oricare. Specialiştii vor spune, nu putem să ştim ce s-a întâmplat. Nu sunt specialist. Sunt convins că niciodată nu a luat ceva. Trebuie răbdare şi Dumnezeu va scoate la lumină lucrul ăsta. Şi noi suntem curaţi în suflet că Simona e curată, curată. Nu a luat niciodată nicio niciodată vreo substanţă. Simona e unicată la aşa ceva, nu ar fi apelat niciodată la aşa ceva. Starea ei de spirit e bună, dacă în suflet e curată, n-are de ce se teme", a declarat tatăl lui Halep, Stere Halep. 

Simona se va lupta acum cu forurile anti-doping. Totul a început la sfârşit de august, la US Open, acolo unde Simona a pierdut din primul tur. A fost testată anti-doping. Pe 7 octombrie a primit rezultatul: pozitiv. A cerut o nouă expertiză, iar ieri a venit verdictul: pozitiv. 

Cosmin Hodor: Simona e foarte disciplinată

Şi Cosmin Hodor, managerul de comunicare al Simonei Halep, consideră că sportiva nu ar putea face niciodată ceva ilegal: "Am vorbit dimineaţă cu Simona şi mi-a spus legat de nişte lucruri de-ale noastre să stau o perioadă. Am simţit-o că era puţin dărâmată. Simona e foarte disciplinată în tot ceea ce face. Nu ar face nimic ilegal. Simona e obişnuită cu greutăţile şi ştie ce înseamnă să lupţi până la capăt, să dovedească tot ce e de dovedit."

Dacă se confirmă, este cel mai grav caz de dopaj din istoria tenisului românesc. Însă Simona nu riscă să piardă nimic din ce a câştigat pe terenul de tenis. Acum 22 de ani, la Olimpiada de la Sydney, Andreea Răducan a pierdut o medalie de aur la gimnastică după ce a fost testată pozitiv cu pseudoefedrină.

În lumea tenisului, cel mai răsunător scandal a fost în jurul uneia dintre marile rivale ale Simonei. În 2016, Maria Şarapova a fost depistată pozitiv cu meldonium la Australian Open. A fost suspendată iniţial doi ani, dar a făcut apel, iar pedeapsa a fost redusă la un an şi trei luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » "Şi noi suntem curaţi în suflet că Simona e curată." Cum a reacţionat tatăl Simonei Halep la acuzaţiile de dopaj