Antena Meniu Search
x

Simona Halep - Marketa Vondrouşova, în optimile turneului de tenis de la Stuttgart. Adversară tare pentru sportiva noastră

Calificată direct în optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Stuttgart (Germania), Simona Halep, a treia jucătoare de tenis a lumii, ar urma să dea piept, joi, cu Marketa Vondrouşova, din Cehia, ocupanta locului 20 mondial.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 21.04.2021, 22:51

Simona Halep este favorită 2 la turneul de tenis de la Stuttgart
Simona Halep caută să-şi regleze jocul, cu aproximativ o lună înainte de Roland Garros - Facebook Simona Halep
  • Simona Halep caută să-şi regleze jocul cu aproximativ o lună înainte de startul Roland Garros, al doilea Grand Slam de tenis al anului.

Vondrouşova a obţinut posibilitatea de a o înfrunta pe Simona Halep joi, la Stuttgart, după ce s-a impus, scor 6-1, 7-6, în disputa cu Marie Bouzkova, o altă jucătoare din Cehia. A fost un meci care s-a întins pe durata a aproape două ore şi în care Vondrouşova s-a impus în special graţie modului în care a reuşit să fructifice punctele jucate cu primul serviciu.

Se anunţă a fi un duel tare pentru Simona Halep, care ar urma să joace primul meci oficial după aproape o lună, respectiv după ce s-a retras de la turneul de la Miami. De altfel, Simona Halep a pierdut ambele meciuri jucate împotriva Marketei Vondrouşova, până acum. Cehoaica s-a impus cu 6-2, 3-6, 6-2, la Indian Wells, în 2019, şi cu 2-6, 7-5, 6-3, la Roma, tot în 2019. 

Rămâne de văzut cât de mult a reuşit să se recupereze Simona Halep de pe urma problemelor medicale care i-au dat bătăi de cap în ultima perioadă, însă sportiva noastră a postat un mesaj încurajator pe pagina personală de Facebook: "Astăzi sunt la Stuttgart, gata să dau tot ce pot, fără emoţii. Am pasiunea în suflet".

Marketa Vondrouşova, palmares remarcabil la 21 de ani

Deşi are abia 21 de ani, Marketa Vondrouşova este una dintre cele mai promiţătoare jucătoare de tenis din noul val. Cehoaica ocupă locul 20 mondial, dar a ajuns chiar până pe locul 14 mondial, în iulie 2019, după ce a jucat finala de la Roland Garros. Are la activ un turneu câştigat la Biel Bienne, în Elveţia, în 2017, şi alte două finale jucate, la Budapesta şi la Istanbul, ambele în 2019.

Marketa Vondrouşova a dobândit ambiţia sportivă pe linie maternă. Jindřiška Anderlová, mama Marketei, a jucat volei la nivel înalt, la Slavia Praga, iar František Frk, bunicul din partea mamei, a fost campion al Cehoslovaciei la pentatlon, în 1935.

Învingătoarea dintre Simona Halep şi Marketa Vondrouşova dă piept, în sferturile de finală ale competiţiei, cu învingătoarea dintre elveţianca Belinda Bencic, locul 12 mondial, şi rusoaica Ekaterina Alexandrova, ocupanta locului 34 mondial. Simona Halep ar avea astfel ocazia să-şi ia revanşa faţă de rusoaica, Alexandrova surclasând-o la începutul anului, la Melbourne, 2-6, 1-6.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Simona Halep - Marketa Vondrouşova, în optimile turneului de tenis de la Stuttgart. Adversară tare pentru sportiva noastră