Antena Meniu Search
x

Mulți cai putere și adrenalină în Pasul Gutâi. Simone Tempestini a câştigat Raliul Maramureşului

Adrenalină şi mulţi cai putere în ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri. Peisajele din Maramureş, dar şi zecile de kilometri de serpentine din Pasul Gutâi i-au cucerit pe membrii celor 75 de echipaje aflate la start. Însă nu toţi piloţii au reuşit să ajungă la linia de finish. Unii au ieşit în decor.

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 09:22

Vezi și

După o perioadă de 14 ani de secetă, etapa din Maramureş a revenit în campionatul naţional. Traseul din Pasul Gutâi a fost deschis de Simone Tempestini. Chiar dacă culoarul cu serpentine a fost o noutate pentru pilot, acesta a reuşit să se impună. 

Simone Tempestini, pilot: A fost foarte bine. Ne-a plăcut mult aici. Probe noi pentru mine, tehnice o parte din ele, altele de foarte mare viteză. 

Şi vremea le-a dat bătăi de cap piloţilor. 

Bogdan Marișca, pilot: Redescoperim diferenţele de microclimat din zona Maramureşului. O vreme în Baia Mare şi alta pe Gutâi. Ştiam povestea asta, dar după 14 ani o uiţi. Evident că am plecat pe nişte cauciucuri, iar pe Gutâi am găsit o altă vreme. 

Anvelopele nepotrivite şi şoseaua udă au favorizat ieşirile în decor. De pe margine, spectatorii şi-au susținut favoriții şi s-au putut bucura de un show pe cinste. 

Tânără: Nu prea am avut noi în partea noastră asemenea competiţii şi mi se pare interesant. 

Raliul Maramureşului s-a desfăşurat pe un circuit de peste 140 de kilometri. În afara probelor clasice, organizatorii le-au pregătit piloţilor şi câteva surprize. 

Ionuț Pîrvu, organizator: Proba surpriză, proba Copalnic, chiar a fost foarte lăudată de către aceştia spunând că este una dintre cele mai frumoase probe din campionatul naţional. 

La finalul etapei, Simone Tempestini a reuşit să scoată cel mai bun timp, în timp ce Bogdan Marişca a fost nevoit să se mulţumească cu poziţia secundă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Mulți cai putere și adrenalină în Pasul Gutâi. Simone Tempestini a câştigat Raliul Maramureşului