Meniu
Search
x

Video Super Bowl 2022. Gestul făcut de Eminem în pauza meciului

Spectacolul din pauza meciului i-a avut ca protagonişti pe Dr Dre, Eminem, Kendrick Lamar, Mary J-Blige, Snoop Dogg şi 50 Cent. Imnul SUA a fost interpetat înainte de partidă de Mickey Guyton, o cântăreaţă de country music. Eminem a fost protagonistul unui moment controversat la finalul prestaţiei sale.  

De Mihaela Uretu la 14.02.2022, 16:08
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Rapper-ul american a îngenuncheat în semn de susținere pentru mișcarea antirasistă „Black Lives Matter”. CNN susține că oficialii NFL l-au averizat că acest lucru este interzis. Reprezentații NFL au declarat că știau că artistul va face acest gest după ce va cânta piesa „Lose Yourself”, după ce l-a făcut și la repetiții. Federația fusese însă acuzată că ar vrea să îi interzică acest lucru lui Eminem. 

Eminem a repetat gestul unui sportiv american

Cel care a făcut pentru prima dată acest gest a fost jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick, care a îngenuncheat în timp ce se cânta imnul Statelor Unite, pe fundalul unor violențe petrecute la acea vreme împotriva persoanelor de culoare din SUA. Fostul fundaş de la San Francisco 49ers s-a gândit că în acest fel va atrage atenția asupra a ceea ce el a numit „brutalitatea poliției din SUA și a inegalității rasiale”.

Los Angeles Rams este noua regină din fotbalul nord-american

Echipa Los Angeles Rams a câştigat, duminică, ediţia cu numărul 56 a Super Bowl, după ce a învins, cu scorul de 23-20, formaţia Cincinnati Bengals.

Partida a avut loc în faţa a 70.000 de spectatori pe Stadionul SoFi din Los Angles, o arenă nouă, inaugurată în 2020, fiind pentru a doua oară când o echipă joacă Super Bowl pe teren propriu. Şi tot pentru a doua oară când trofeul este câştigat de echipa gazdă, după Tampa Bay Buccaneers, în 2021.

Rams este o franciză care a jucat în trei oraşe americane până acum, la Cleveland, la Los Angeles (de două ori) şi la Saint Luis. Anterior, echipa a câştigat campionatul nord american în toate cele trei oraşe, în 1945, la Cleveland, în 1951, la Los Angeles, şi în 2000, la Saint Luis. Însă este a doua oară când se impune în Super Bowl, care a fost creat în 1967.

Potrivit news.ro, Los Angeles, Rams a pierdut cele două finale jucate până duminică, în 1980 şi 2019.

Cooper Kupp, 28 de ani, a fost ales MVP-ul finalei, după ce a reuşit opt intercepţii şi două touchdown-uri. Şi este primul trofeu pentru antrenorul învingătorilor, Sean McVay, în vârstă de numai 36 de ani.

În ceea ce priveşte preţul biletelor a fost înregistrat şi un record. Cel mai ieftin bilet i-a costat 7.000 de dolari pe fanii fotbalului american. 

Iar jucătorul Taylor Rapp şi-a cerut iubita în căsătorie după ce a câștigat trofeul.

O reclamă de 30 de secunde a costat 7 milioane de dolari

O reclamă de 30 de secunde a ajuns să coste 7 milioane de dolari, față de 5,6 milioane cât a fost anul trecut. În total, NBC a difuzat circa 70 de spoturi publicitare în timpul transmisiei meciului dintre Los Angeles Rams și Cincinnati Bengals, pentru difuzarea cărora s-au plătit aproape jumătate de miliard de dolari.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Super Bowl 2022. Gestul făcut de Eminem în pauza meciului