Antena Meniu Search
x

Video Suporteri pe stadioane, pentru EURO 2021. Dacă autoritățile române nu-și dau acordul, UEFA va muta meciurile în altă țară

Fanii fotbalului aşteaptă cu sufletul la gură să afle dacă pot merge pe Arena Naţională să vadă "pe viu" meciurile de la Campionatul European. Federaţia Română vrea ca în tribune să vină cel puţin 13.000 de oameni, dar Guvernul are ultimul cuvânt. Dacă va considera că nu e sigur din cauza pandemiei, atunci UEFA va alege altă ţară în care partidele să aibă loc. O decizie va fi luată peste trei săptămâni.

de Redactia Observator

la 19.03.2021, 20:49

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Accesul fanilor pe stadion, indiferent că sunt români sau străini, ar putea fi condiţionat de vaccinare sau testare. 

Gică Popescu: Propunerea să putem să jucăm cu o capacitate de 25% spectatori pe stadion va merge în comitetul pentru situații de urgență. Avem de așteptat până pe dată de 6-7 aprilie când trebuie să informăm UEFA. Se vor împărți în cele trei părți: publicul nostru și publicul celor două echipe. Ar putea să fie una dintre cerințele comitetului: să spună ok, jucați cu 25% dar toți care participa să aibă acest pașaport al vaccinului. 

UEFA a anunțat zilele trecute că va organiza campionatul de fotbal în alte țări, dacă în România autorităţile vor permite desfăşurarea partidelor doar fără spectatori. E un scenariu pe care Federaţia de Fotbal nu şi-l doreşte. 

Răzvan Burleanu: Luăm în calcul dacă evoluția pandemiei va merge într-o direcție pe care nu ne-o dorim să putem să avem și un screening înainte de intrarea în stadion. Adică o testare rapidă.

Aproximativ 100 de milioane de euro ar fi putut să câștige țara noastră în această vară cu ocazia Europeanului de fotbal. Din cauza restricţiilor impuse de pandemie însă, în cel mai bun caz, încasările ar putea scădea la un sfert. 

Nicușor Dan, primar Capitală: Era prevăzut inițial un fan zone de la Piață Constituției până la Piață Unirii în care să existe mari televizoare. Evident că nu știm în momentul asta dacă se vor întâmplă sau nu. 

Deși numărul străinilor va fi mult mai mic decât cel prognozat acum doi ani, specialiștii din turism sunt convinși că în această vară hotelurile și restaurantele o să aibă încasări record pentru ultimii doi ani. 

Ciprian Enea, consultant în turism: Sunt turiști care vor merge la mall pentru cumpărături, turiști care vor să afle mai multe despre mitul lui Dracula. Vorbim despre acei turiști care vor sărbători sau se vor consola după meciuri în zona teraselor din centrul vechi. 

Pandemia a adus câteva vești bune și pentru Federația de Fotbal. Campionatul European s-a amânat un an. Am fost foarte norocoși pentru că doar așa am reușit să construim cele trei stadioane. E0ste vorba despre Ghencea, Arcul de Triumf sau Giulești. Sunt arene moderne iar ele o să fie folosite și după turneul final, fie de echipe de fotbal din București, fie de națională de rugby. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Suporteri pe stadioane, pentru EURO 2021. Dacă autoritățile române nu-și dau acordul, UEFA va muta meciurile în altă țară