Antena Meniu Search
x

TENIS: Sorana Cîrstea obţine o victorie mare, cu locul 12 mondial, chiar înainte de Australian Open 2021

Sorana Cîrstea, una dintre marile noastre speranţe pentru un parcurs cât mai lung la Australian Open 2021, primul Grand Slam de tenis al anului, a demonstrat că este în formă, iar vineri dimineaţa s-a calificat în sferturile de finală de la Grampians Trophy, turneu dotat cu premii în valoare de 565.530 de dolari, după ce a învins-o în minim de seturi, 7-5, 6-2, pe elveţianca Belinda Bencic, locul 12 mondial.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.02.2021, 03:45

Sorana Cîrstea se pregăteşte pentru Australian Open 2021
Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală de la Grampians Trophy, turneu de tenis desfăşurat la Melbourne - Hepta
  • Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale Grampians Trophy, turneu de tenis desfăşurat la Melbourne.
  • Sorana Cîrstea speră să aibă un parcurs cât mai lung la Australian Open 2021, primul Grand Slam de tenis al anului.

A fost unul dintre cele mai importante succese obţinute de Sorana Cîrstea în ultima perioadă, mai ales dacă luăm în calcul faptul că elveţianca era şi a doua favorită a turneului de la Melbourne.

Sorana, actualmente locul 72 mondial, a profitat la maxim de faptul că adversara sa a avut "bye" în primul tur al competiţiei şi nu a apucat să-şi regleze tirul într-un meci oficial până la confruntarea cu sportiva noastră.

Sorana Cîrstea a intrat bine în meci şi a câştigat primul game la 0, pe propriul serviciu, dar elveţianca a reuşit primul break al partidei, în chiar game-ul al treilea al duelului.

Din fericire, Sorana a făcut rebreak rapid, iar apoi cele două sportive au mers cap la cap până la 6-5 pentru Sorana. 

A fost momentul în care Sorana a ştiut să apese pe acceleraţie şi să facă diferenţa pe serviciul adversarei, reuşind un nou break şi câştigând setul cu 7-5.

Profitând de momentul favorabil, Sorana a zburdat în startul setului al doilea şi s-a distanţat rapid la 4-0, reuşind două break-uri consecutive.

Belinda a avut o revenire de orgoliu şi a pus presiune pe româncă, având chiar o minge de a reintra cu adevărat în meci, la 2-4, pe serviciul româncei.

Din fericire, Sorana a gestionat excelent momentul, şi-a făcut serviciul cu mult calm, în game-ul al şaptelea, iar ulterior a fost doar o chestiune de timp până când să pună capăt disputei, scor final 7-5, 6-2.

Sorana Cîrstea, pregătiri pentru meciul din sferturile de finală

Sorana şi-a adjudecat, graţie succesului din meciul cu Belinda Bencic, obţinut în o oră şi 23 de minute de joc, 8.770 de dolari şi 100 de puncte WTA.

Victoria obţinută împotriva locului 12 mondial îi dă speranţe Soranei pentru un parcurs cât mai lung la Australian Open 2021, primul Grand Slam de tenis al anului, competiţie ce ar urma să înceapă luni şi să se joace tot în complexul sportiv de la Melbourne.

Până atunci, însă, Sorana are parte de un program extrem de încărcat în weekend. Următoarea adversară a Soranei se stabileşte între americanca Ann Li (locul 99 mondial) şi Veronika Kudermetova, din Rusia, locul 36 mondial.

Eventualele finaliste ale Grampians Trophy ar putea fi obligate să joace meciurile din sferturile de finală, din semifinale şi eventuala finală într-un timp extrem de scurt, pentru a permite sportivelor să se focuseze şi pe Australian Open 2021 şi pe evenimentele care ar urma să fie programate în avanpremiera Grand Slam-ului de la Melbourne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » TENIS: Sorana Cîrstea obţine o victorie mare, cu locul 12 mondial, chiar înainte de Australian Open 2021