Antena Meniu Search
x

Un băieţel de 10 ani l-a învins la șah pe Magnus Carlsen, de cinci ori campion mondial

Faustino Oro, un băieţel din Argentina în vârstă de 10 ani, a reuşit cea mai bună performanţă a tinerei sale cariere. Pe platforma internaţională Chess.com, copilul născut în 2013 a reuşit să-l învingă pe Magnus Carlsen, de cinci ori campion mondial.

de Redactia Observator

la 26.03.2024, 07:26

Un băieţel de 10 ani l-a învins la șah pe Magnus Carlsen, de cinci ori campion mondial
Un băieţel de 10 ani l-a învins la șah pe Magnus Carlsen, de cinci ori campion mondial - Profimedia

Partida s-a jucat în modul "Bullet", în care jucătorii au la dispoziţie doar un minut.

Tânărul jucător, care a mânuit piesele albe, a reuşit să-l învingă pe marele maestru norvegian în 48 de mutări, marcând o etapă istorică în lumea şahului.

Magnus Carlsen, învins la șah de un băiețel de 10 ani

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Pe lângă această realizare, Faustino a devenit cel mai tânăr jucător care a obţinut titlul de maestru FIDE şi deţine în prezent cea mai bună clasare în rândul jucătorilor cu vârsta sub 10 ani.

Deşi acest rezultat nu garantează încă faptul că micuţul va deveni cel mai bun în disciplina sa, precocitatea sa aminteşte de cea a lui Carlsen.

La doar 13 ani, norvegianul a jucat împotriva marelui maestru internaţional Garry Kasparov, pe atunci cea mai importantă figură a şahului mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Un băieţel de 10 ani l-a învins la șah pe Magnus Carlsen, de cinci ori campion mondial