Antena Meniu Search
x

Video "Uraganul Emma". Noua campioană de la US Open a intrat în istorie: prima sportivă venită din calificări care ridică trofeul. Mesaj de la Regină: "Voi înrăma scrisoarea"

Vis american împlinit pentru Emma Răducanu. Jucătoarea britanică, cu origini româneşti, a câştigat la doar 18 ani US Open şi intră în istorie ca prima sportivă venită din calificări care reuşeşete o astfel de performanţă. A ajuns la New York fără prea multe speranţe şi cu bilete de întoarcere la Londra imediat după calificări. Nu i-a avut nici măcar pe părinţi alături, pentru că ar fi trebuit să stea în carantină. În schimb a câştigat 10 partide, fără să piardă vreun set. O lume întreagă i-a transmis felicitări, în frunte cu regina Elisabeta a II-a.

de Redactia Observator

la 12.09.2021, 19:32

Vezi și

Este finalul perfect pentru adolescenta care a uimit lumea tenisului. Un as pe un serviciu cu peste 170 de kilometri la oră a fost punctul victoriei pentru Emma Răducanu, după o partidă mai disputată decât o arată scorul. "A fost un meci incredibil de greu, dar cred că nivelul a fost extrem de ridicat. Şi sper că vom mai juca împreună în multe turnee şi, sper, în finale", a declarat Emma Răducanu. Finala a terminat-o cu un bandaj pe picior, după ce s-a rănit în timpul unui schimb de mingi. Uraganul Emma, cum o alintă presa internaţională, este prima jucătoare care vine din calificări şi câştigă un titlu de mare şlem dar şi printre cele mai tinere tenismene care reuşeşete o astfel de performanţă. În Regat, britanicii s-au adunat în pub-uri pentru a o susţine pe Emma.

Mesaj de la Regina Marii Britanii pentru Emma Răducanu

Succesul a luat-o complet prin surprindere. Se aştepta să se întoarcă acasă după calificări, avea pregătite şi bileltele de avion. "Înseamnă mult pentru mine să am trofeul aici, cu mine. A fost un vis de-ale mele să câştig un Mare Şlem, aşa că vreau să mă bucur de fiecare secundă a zilei de azi", a mai spus Emma. Sportiva care a cucerit inimi de pe ambele maluri ale Atlanticului pleacă acasă cu un cec de 2,5 milioane de dolari, dar şi cu un salt de peste 100 de poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 23. Victoria a sărbătorit-o cu îngheţată cu iaurt: "Este cu ciocolată, multă ciocolată şi negresă. Sunt una dintre acele persoane".

Printre primii care au felicitat-o a fost regina Elisabeta a doua a Marii Britanii: "Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă și este o dovadă a muncii și dedicării tale!", a scris pe Twitter suverana Marii Britanii la scurt timp după încheierea finalei. "Este aşa un model şi o sursă de inspiraţie pentru întreaga ţară. Este o onoare să primesc un mesaj de la ea şi sunt foarte recunoscătoare că şi-a făcut timp să îmi observe jocul. Nu pot să cred! Probabil, voi înrăma acea scrisoare", a spus Emma Răducanu.

Pe acelaşi subiect

Emma Răducanu şi-a făcut tatăl fericit

Cea mai nouă vedetă a sportului alb, a ţinut prima dată o rachetă în mână la 5 ani, după ce a cochetat cu mai multe sporturi: înot, echitaţie, baschet, dar cel mai mult a fost atrasă de motocros. A ales însă tenisul, încurajată de tatăl ei născut în România, care o şi ajuta să îşi repete loviturile. De altfel, singurul regret este că părinţii nu i-au fost alături la finală, din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Acum abia aşteaptă să îi vadă. "Sunt foarte mândri. Tatăl meu mi-a spus: Eşti chiar mai puternică decât credea tatăl tău. M-a liniştit. Este foarte greu de mulţumit, dar astăzi am reuşit să o fac", a declarat Emma.

Victoria Emmei, cu tată român şi mamă din China, le-a dat ocazia multora să critice aversiunea pe care britanicii o au faţă de imigranţi, mai ales pentru cei veniţi din ţara noastră, alături de care nu îşi doreau să trăiască. Cu părinţi imigranţi, Emma este mândră de originile ei. Într-un interviu acordat în timpul turneului de la Wimbledon, primul mare slam la care a participat, ea a spus că o vizitează cât poate de des pe bunica ei, care locuieşte în Bucureşti, şi la care mănâncă sarmale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » "Uraganul Emma". Noua campioană de la US Open a intrat în istorie: prima sportivă venită din calificări care ridică trofeul. Mesaj de la Regină: "Voi înrăma scrisoarea"