Antena Meniu Search
x

Uruguay - Coreea de Sud 0-0, la Cupa Mondială 2022. Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă: românul a fost prezent şi la meciul de deschidere, Qatar - Ecuador

Selecţionatele Uruguayului şi Coreei de Sud au terminat la egalitate, 0-0, joi, pe Education City Stadium din Doha, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.11.2022, 17:17

Uruguay - Coreea de Sud 0-0, la Cupa Mondială 2022. Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă: românul a fost prezent şi la meciul de deschidere, Qatar - Ecuador
- Profimedia

Sud-americanii au avut cele mai mari ocazii, două bare, în acest meci în care niciuna dintre echipe nu a tras vreun şut pe spaţiul porţii. Meciul a fost unul echilibrat în cea mai mare parte a sa, semănând cu un veritabil meci de şah, în care cele două echipe au riscat foarte puţin. După ce în primul sfert de oră nici nu a ieşit din propria jumătate, echipa Uruguayului a avut primele ocazii notabile. Valverde a preluat cu dreptul şi a tras cu stângul din careu, peste poartă (19), apoi Nunez (22) nu a ajuns la o minge trimisă în faţa porţii, iar pe un contraatac foarte promiţător Olivera a greşit pasa pentru Nunez (27).

Coreea de Sud, aflată la a 10-a participare consecutivă la Cupa Mondială, nu a trecut de grupe la ultimele două ediţii

Sud-coreenii au avut o şansă mare de a deschide scorul, însă Ui Jo Hwang (34) a reluat de la 10 metri, puţin peste poartă. În finalul primei reprize, ''celeştii'' au avut o bară prin căpitanul Godin (43), care a trimis cu capul de la 8 m, după cornerul lui Valverde. Nici repriza secundă nu a arătat diferit, chiar dacă sud-americanii au avut o posesie mai bună. Nunez (63) a fost blocat de portar în momentul centrării, Cavanii nu a ajuns la şutul-centrare al lui Nunez (81), iar Valverde a trimis o torpilă de la 25 de metri în bara porţii adverse (89).

''Războinicii Taeguk'' au avut şi ei două şanse, însă Guesung Cho (77) a şutat de la 20 de metri pe lângă ţintă, iar Son a trimis şi el alături de la 20 de metri (90), după o greşeală a portarului Rochet. Coreea de Sud, aflată la a 10-a participare consecutivă la Cupa Mondială, nu a trecut de grupe la ultimele două ediţii. Uruguayul, după campioană mondială (1930, 1950), s-a oprit în sferturile de finală la ediţia din 2018.

Echipa sud-americană nu a reuşit să câştige decât o dată meciul său de debut la Cupa Mondială la ultimele opt ediţii (patru egaluri, trei eşecuri). Coreea de Sud nu a a obţinut nici ea victorii în meciul său de debut la ultimele trei ediţii. În celălalt meci al Grupei H, tot joi, se vor înfrunta Portugalia şi Ghana (Stadium 974- Doha, 18:00). În etapa a doua, luni 28 noiembrie, vor avea loc partidele Coreea de Sud - Ghana (Education City Stadium - Doha, 15:00) şi Portugalia - Uruguay (Lusail Stadium- Al Daayen, 21:00).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Uruguay - Coreea de Sud 0-0, la Cupa Mondială 2022. Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă: românul a fost prezent şi la meciul de deschidere, Qatar - Ecuador