Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Valentina Petrillo, prima sportivă transgender care participă la Jocurile Paralimpice

Sportiva italiană Valentina Petrillo a intrat luni în istorie, devenind primul atlet transsexual declarat care a concurat la Jocurile Paralimpice, scrie Mediafax.

de Redactia Observator

la 02.09.2024 , 18:29

Valentina Petrillo, prima sportivă transgender care participă la Jocurile Paralimpice Valentina Petrillo, prima sportivă transgender care participă la Jocurile Paralimpice - Profimedia

Sportiva în vârstă de 50 de ani a terminat pe locul al doilea în proba sa de 400 de metri T12, o categorie pentru sportivii cu deficiențe de vedere, cu un timp de 58,35 secunde, calificându-se pentru semifinalele de mai târziu din aceeași zi.

Prima sportivă transsexuală care participă la Jocurile Paralimpice

Petrillo suferă de boala Stargardt, o afecțiune genetică a retinei care provoacă pierderea progresivă a vederii, și a concurat fără ghid, spre deosebire de concurenții săi.

Articolul continuă după reclamă

Într-un interviu acordat AFP, înaintea Jocurilor, Petrillo a declarat că participarea la Paris va fi „cel mai important moment al carierei mele sportive”, mai ales după ce a ratat la limită șansa de a participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo în urmă cu trei ani.

Ea s-a declarat femeie în 2017, împărtășindu-și călătoria: „Când eram bărbat, nu eram eu însămi, alergam cu frâna de mână pusă și nu eram fericită. Cu siguranță nu la fel de fericită cum sunt acum, chiar dacă sunt un pic mai în vârstă”.

Petrillo, care inițial a reprezentat Italia la fotbal pentru nevăzători, și-a redescoperit dragostea pentru proba de 200 de metri, inspirată de fostul campion olimpic și deținător al recordului mondial Pietro Mennea. Ea va concura și la această probă în cadrul Jocurilor Paralimpice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Sport » Valentina Petrillo, prima sportivă transgender care participă la Jocurile Paralimpice