Antena Meniu Search
x

Veştile bune continuă pentru Simona Halep. Ce loc ocupă românca în clasamentul WTA, după ce a câştigat turneul lui Ţiriac

Succesul obţinut de Simona Halep, sâmbătă, la Madrid Open, turneu de categoria Premier Mandatory, i-a adus româncei o nouă poziţie în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA).

Succesul obţinut de Simona Halep, sâmbătă, la Madrid Open, turneu de categoria Premier Mandatory, i-a adus româncei o nouă poziţie în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA). 

Halep a urcat două locuri și se află acum pe poziția a cincea în clasamentul WTA, dat publicității luni, şi este la aproape 200 de puncte de ocupanta locului patru, Garbine Muguruza, podiumul fiind ocupat în ordine de Serena Williams, Angelique Kerber și Agnieszka Radwanska, ultimele două făcând rocada în clasament. Simona are un avans de 320 de puncte față de următoarea clasată Victoria Azarenka, dar săptămâna aceasta va avea de apărat 350 de puncte la Roma după semifinala jucată anul trecut, potrivit Agerpres.

Grație unei evoluții remarcabile la Madrid, şi Soranei Cîrstea a revenit în top 100 (locul 99), în timp ce Monica Niculescu a coborât trei locuri și se află pe 34, Irina Begu a pierdut un loc și este pe 35, iar Alexandra Dulgheru a coborât două trepte și se află pe 98.

La dublu, Monica Niculescu a urcat un loc și se află pe 30, Irina Begu a coborât o treaptă, pe 41, iar Raluca Olaru a pierdut cinci poziții, fiind acum pe 49, în timp ce Andreea Mitu a reușit un salt de 16 locuri, până pe 83, după titlul cucerit la Cagnes-sur-Mer.

Simona Halep a reușit un salt spectaculos de 23 de locuri în clasamentul Road to Singapore, pentru Turneul Campioanelor, ajungând până pe locul 6.

Halep a ajuns pe patru în ierarhia încasărilor din acest an în circuitul profesionist, cu 1,4 milioane dolari.

Primele zele locuri din clasamentul WTA la simplu:

1. Serena Williams (SUA) 8.235 puncte

2. Angelique Kerber (Germania) 5.740

3. Agnieszka Radwanska (Polonia) 5.665

4. Garbine Muguruza Blanco (Spania) 4.847

5. Simona Halep 4.650

6. Victoria Azarenka (Belarus) 4.530

7. Roberta Vinci (Italia) 3.505

8. Belinda Bencic (Elveția) 3.330

9. Petra Kvitova (Cehia) 3.067

10. Timea Bacsinszky (Elveția) 3.065.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Veştile bune continuă pentru Simona Halep. Ce loc ocupă românca în clasamentul WTA, după ce a câştigat turneul lui Ţiriac