Antena Meniu Search
x

Video Viitoarele campioane ale României. Cine sunt micile sportive care au cucerit aurul la Campionatul de Gimnastică Balcanică

România are cu ce să se mândrească. În acest weekend, Sala Sporturilor "Simona Amânar" din Constanţa va găzdui Campionatul Naţional de Gimnastică Aerobică. Iar pentru ca reprezentaţia lor să se ridice la cel mai înalt nivel, micile sportive de la malul mării se antrenează de zor pentru a prinde un loc pe podium. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 04.11.2023, 10:27

Vezi și

Ţară, ţară, ne-am găsit viitoarele campioane la gimnastică aerobică. Sara, Diana şi Amalia practică acest sport de la 3 ani. Acum, la 11 ani, micile sportive vor să le calce pe urme celor care au scris istorie în gimnastica românească. Iar pentru a simţi gustul succesului, petrec ore întregi în sala de antrenament. 

Sportivă: Acum ne pregătim pentru naţionale. Nu este greu dacă faci cu dragoste acest sport. 

Sportivă: Vreau să continui cu gimnastică, chiar îmi place.

Aur la trio la Campionatul de Gimnastică Balcanică

Dedicarea şi pasiunea sunt cuvintele cheie în acest sport, însă orele de muncă au fost cele care le-au ajutat pe micile gimnaste. Recent, fetele noastre s-au întors de la Campionatul de Gimnastică Balcanică, acolo unde au obţinut aurul la trio. 

Sportivă: Cel mai important rezultat este medalia de aur de la trio, de la grup şi de la individual, unde am luat locul trei. 

Mentorul de excepţie din spatele micilor campioane

În spatele reuşitei micilor sportive de la malul mării, a stat un mentor de excepţie. Elena este antrenoare de 20 de ani.

Elena Ruşa, antrenor: Partea de performanţă şi secţiunea de performanţă încercăm să o susţinem prin clubul nostru, prin suport financiar de la sponsori sau prin muncă proprie din şcoala noastră.

Iar susținere au şi din partea părinţilor. 

Părinte: A fost ceva super emoţionat, să cânte imnul României pentru copilul tău. Chiar nu am cuvinte să spun. 

Părinte: Tot timpul suntem alături de ea şi eu şi soţia. O însoţim la orice concurs, indiferent unde va fi. 

În acest weekend la Campionatele Naţionale de Gimnastică Aerobica vor participa 224 de sportivi din 19 cluburi din țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Viitoarele campioane ale României. Cine sunt micile sportive care au cucerit aurul la Campionatul de Gimnastică Balcanică