Antena Meniu Search
x

Vlad Covaliu e noul campion mondial la sabie. A câștigat medalia la Riyadh

Vlad Covaliu a devenit joi campion mondial al juniorilor la sabie. Fiul lui Mihai Covaliu a câștigat pentru România prima medalie la mondialele de la Riyadh.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 22:25

Vlad Covaliu e noul campion mondial la sabie - Facebook

Vlad Covaliu a dominat înfruntarea din finală cu rusul Pavel Graudyn și a condus aproape în permanență, cu excepția primei tușe, până la 11-10, relatează Mediafax. Graudyn a preluat conducerea cu 12-11 și 13-12, însă Vlad a egalat de fiecare dată, a făcut 14-13, a fost egalat și s-a impus cu eleganță pe final, 15-14.

Vlad Covaliu, noul campion mondial la sabie

Vlad Covaliu l-a învins în primul tur de bulgarul Radoslav Vodenov, cu 15-4, apoi în turul doi pe chinezul Tianhao Wang cu 15-7. În turul al treilea, românul a trecut de Evann Jean Abba Girault (Niger) cu 15-11. În optimi, Covaliu s-a impus în fața colegului său de la națională, Radu Niţu, cu 15-6, iar în sferturi l-a învins cu 15-12 pe americanul Cody Walter Ji.

Nici spaniolul Santiago Madrigalnu i-a făcut față, fiind învins cu 15-6. Alături de proaspătul campion mondial, au fost prezenți la competiție și antrenorul Alin Badea, dar și mama și sora sa – Irina și Amalia Covaliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sport » Vlad Covaliu e noul campion mondial la sabie. A câștigat medalia la Riyadh