Antena Meniu Search
x

World Cup 2018. Rusia se teme de atacuri teroriste în timpul Cupei Mondiale

Serviciul de securitate rus, FSI, a anunţat că se teme de atacuri teroriste în timpul World Cup 2018.

Serviciul de securitate rus, FSI, a anunţat că se teme de atacuri teroriste în timpul World Cup 2018. Serviciul e în alertă maximă legat de posibila revenire în ţară chiar înainte de Cupa Mondială a militanţilor ruşi înregimentaţi de ISIS în Siria.

În 2015, FSI estima că în jur de 2.900 de cetăţeni ruşi erau în Siria şi luptau alături de forţele califatului terorist.De asemenea erau luaţi în considerare şi alţi câteva mii din Asia Centrală, cetăţeni care pot intra uşor în Rusia. Acum, că nu mai există califatul, "liderii şi luptătorii ISIS caută căi pentru a continua activităţile lor teroriste în teritoriile altor ţări, inclusiv în Rusia", a declarat Alexander Bortnikov, directorul FSB. "Reîntoarcerea foştilor membri ai grupurilor armate ilegale din Orientul Mijlociu în Rusia e un pericol real pentru Rusia.", a adăugat el.

ISIS a ameninţat deja cu teroarea la World Cup

FSB va trebui să se asigure că nu vor fi atacuri în cele 11 oraşe care vor găzdui meciurile World Cup de anul viitor, de pe 14 iunie pe 15 iulie. "Prioritatea noastră este să securizăm locaţiile unde se vor strânge mulţimile, de asemenea să securizăm sursele de energie ale infrastructurii şi ale arenelor sportive care vor găzdui meciurile Cupei Mondiale, pentru a fi siguri c acestea nu vor fi ţinte ale teroriştilor.", a spus Bortnikov.

World Cup 2018 va avea la start 32 de echipe şi meciurile se vor disputa pe 12 stadioane, în 11 oraşe ruseşti. ISIS a ameninţat încă din septembrie că va ataca locaţiile Cupei Mondiale, în mai multe postări pe reţelele de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » World Cup 2018. Rusia se teme de atacuri teroriste în timpul Cupei Mondiale