Antena Meniu Search
x

WTA a actualizat clasamentul mondial de tenis, cu Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian şi Simona Halep în prim plan 

Ca în fiecare luni, reprezentanţii WTA au dat publicităţii clasamentul mondial din tenisul feminin, iar Sorana Cîrstea este, şi în această săptămână, cea mai bine clasată dintre jucătoarele din România prezente în ierarhia mondială.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 15:34

Sorana Cîrstea ocupă locul 29 în clasamentul WTA
Sorana Cîrstea ocupă locul 29 în clasamentul WTA - Profimedia
  • Sorana Cîrstea rămâne jucătoarea din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA.

Sorana Cîrstea se menţine pe locul 29 mondial în această săptămână, cu 1.748 de puncte WTA, la mică distanţă de jucătoarele aflate înaintea sa, Katie Boulter, din Marea Britanie, şi Marta Kostyuk, din Ucraina.

România mai are alte două jucătoare de tenis în primele 100 de jucătoare ale lumii. Este vorba despre Ana Bogdan, care se menţine pe locul 64 mondial, şi despre Jacqueline Cristian, care a urcat două poziţii în ierarhia mondială, ajungând până pe locul 74 WTA.

Vă reamintim că Ana Bogdan şi Jacqueline Cristian au produs, weekendul trecut, una dintre cele mai spectaculoase reveniri din tenis şi au reuşit să ducă România la turneul final al Billie Jean King Cup.

Conduse cu 2-0 de Ucraina, după prima zi de meciuri, Ana Bogdan şi Jacqueline Cristian au revenit fantastic în ziua a doua, au câştigat trei meciuri la rând, două de simplu şi unul de dublu, şi au avut o victorie formidabilă României, 3-2, împotriva unui adversar mai bine cotat.

Pe de altă parte, după ce s-a retras de la turneul de la Oeiras (Portugalia), Simona Halep a coborât două locuri în clasamentul mondial de tenis, ocupând la momentul actual doar locul 1.146 mondial, cu 10 puncte WTA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sport » WTA a actualizat clasamentul mondial de tenis, cu Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian şi Simona Halep în prim plan