Antena Meniu Search
x

YouTube a anunţat blocarea conţinutului anti-vaccin, pentru a combate dezinformarea pe platformă

Platforma Youtube ia măsuri pentru a opri răspândirea dezinformării pe platforma sa, prin închiderea conturilor celor care prezintă informaţii anti-vaccin.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 30.09.2021, 07:43

Ecran homepage Youtube
Youtube ia noi decizii cu privire la blocarea conţinutului anti-vaccin - Shutterstock

Compania a anunţat miercuri noua sa politică, care se va concentra pe gestionarea conţinutului care poate afecta decizia abonaţilor cu privire la vaccinare, relatează IBTimes. "Am văzut în mod constant afirmaţii false cu privire la vaccinurile împotriva coronavirusului, care se răspândesc în dezinformarea despre vaccinuri în general. Suntem acum într-un moment în care este mai important ca niciodată să continuăm lupta pe care am început-o cu Covid-19", a comunicat compania într-o postare.

Conţinutul care conţine dezinformare despre vaccin va fi blocat

YouTube va începe acum să interzică videoclipurile care conţin dezinformări despre vaccin, inclusiv cele cu afirmaţii false care sugerează că orice formă de vaccinare este insuficientă sau periculoasă, precum şi acuzaţiile cu privire la vaccinul care poate provoca autism sau cancer. Compania a luat iniţial măsuri la începutul acestui an, când au decis interzicerea dezinformării despre vaccinul împotriva Covid-19, însă noile restricţii anunţate vor viza tuturor dezinformărilor, indiferent de forma de vaccin sau utilizarea acestuia, cum ar fi cel pentru varicelă sau rujeolă. Noua politică a fost apreciată de susţinătorii vaccinului, cum ar fi Erica DeWald, directorul de comunicare al Vaccinate Your Family. "A fost incredibil de frustrant să încercăm să împărtăşim informaţii bune, bazate pe ştiinţă, despre vaccin în diferite clipuri pe Youtube, pentru ca apoi algoritmii să sugereze oamenilor conţinut anti-vaccin. Sperăm că acesta este un pas bun către asigurarea accesului oamenilor la informaţii reale despre vaccinuri şi că va semnala altor companii de social media să urmeze exemplul", a spus DeWald.

Cercetătorii au descoperit că dezinformarea pe YouTube a contribuit la îndoieli cu privire la vaccinurile care salvează vieţile în întreaga lume. Aproximativ 56% dintre persoanele care locuiesc în SUA au primit două doze ale vaccinului, comparativ cu 67% din populaţia Regatului Unit şi 71% din Canada.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Tehnologie » YouTube a anunţat blocarea conţinutului anti-vaccin, pentru a combate dezinformarea pe platformă