Antena Meniu Search
x

Bucovina rămâne în topul destinațiilor preferate de români, chiar și în pandemie. Turiștii, provocați la un campionat de zdrobit struguri

Judeţul Suceava, prin promovarea brandului Bucovina se menţine pe podiumul zonelor turistice din România chiar și în pandemie.

de Redactia Observator

la 16.10.2021, 14:11

Vezi și

Pe lângă bucatele tradiționale și peisajele deosebite, turiștii pot descoperi și tradițiile și meșteșugurile străbunilor.

Angela Bertea, reporter Observator: Ne aflăm la o pensiune din staţiunea Drăgoioasa, unde gazdele pregătesc pentru turiști bucate alese și activități inedite. Mesele sunt pline cu preparate tradiționale, pastramă de berbecuț, murături, nu lipsesc nici dulciurile, prajiturile făcute în casă.

Mai mult, la această pensiune, oaspeții pot învăța să-și pregătească bucate tradiționale, să coacă pâine, iar acum, în plină toamnă, sunt provocați la un campionat de zdrobit struguri. Astfel, pot savura un pahar de must proaspăt făcut pe loc. Regulile sunt simple: turiștii trebuie să zdrobească două lădițe de struguri în cel mai scurt timp. Câștigătorul va primi, drept premiu, o plimbare cu șenilata pe cărări de munte. Ceilalți vor primi, din partea gazdelor, produse tradiționale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Bucovina rămâne în topul destinațiilor preferate de români, chiar și în pandemie. Turiștii, provocați la un campionat de zdrobit struguri