Antena Meniu Search
x

Video Bucuria libertăţii i-a îndemnat pe oameni să descopere frumusețea peisajelor din Clisura Dunării. Chipul lui Decebal, atracţia principală

Primul weekend fără restricții a umplut pensiunile din Clisura Dunării. Destinația oferă peisaje care îți taie respirația, iar o croazieră pe fluviu este cea mai bună cale de a descoperi frumusețea locurilor.

de Redactia Observator

la 16.05.2021, 20:09

Vezi și

Basorelieful este cu siguranţă cel mai fotografiat obiectiv turistic din Clisura Dunării. Oricine vine aici rămâne impresionat de monumentul sculptat în piatră. Zece alpinişti au lucrat, timp de zece ani, pentru a realiza faimoasa statuie de 55 de metri înălţime.

''Este pe primul loc din Europa ca monument al naturii sculptat vreodată în piatră.'' 

Iar ghizii sunt bucuroşi să le prezinte turiştilor frumuseţile de aici, mai ales acum, când turismul începe să-şi revină după pandemie.

Nicu Telteu, ghid turistic: Cel mai bucuros lucru este faptul că am întâlnit ziua să ne lipsim de mască. Acest motiv a adus foarte mulţi turişti în zonă, în weekendul acesta. 

Pe acelaşi subiect

''Nici n-am plecat încă şi îmi doresc să revenim.''

Preparatele pe bază de peşte au umplut mesele

După o croazieră pe Dunăre, turiştii se îndreaptă înfometaţi spre cazare, unde sunt aşteptaţi cu diferite preparate din peşte, specifice zonei.

Doru Oniga, patron pensiune: A fost un început promiţător, am avut capacitate aproape de maxim, cu păstrarea distanţei sociale. Oamenii sunt dornici să poată să iasă, să comunice din nou şi să se bucure de frumuseţile naturii.

Proprietarii pensiunilor din Clisura Dunării au pregătit pachetele turistice de vară. Cele mai bune preţuri sunt la cazarea de luni până joi. Iar turiştii care vin în vacanţă în grupuri organizate primesc reduceri la cazare şi la croaziere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Bucuria libertăţii i-a îndemnat pe oameni să descopere frumusețea peisajelor din Clisura Dunării. Chipul lui Decebal, atracţia principală