Antena Meniu Search
x

Video Experienţă de Cartea Recordurilor, trăită la 200 m înălţime în România. "Am sărit şi cu paraşuta, dar e mai fain"

Amatorii de senzaţii tari sunt invitaţi în Cheile Galbenului, în Gorj, să se relaxeze în hamacele prinse în vârful stâncilor. Experienţa, care a intrat în Cartea Recordurilor, atrage an de an turişti din toată lumea. Doar astăzi, zeci de temerari s-au bucurat de natură, de la înălţime.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 21.05.2023, 20:56

Vezi și

"Nu pare nimic neobişnuit în acest cadru, dar ce aţi spune dacă vă dezvlăuim mai mult? Suntem la 200 de metri deasupra şoselei. Ne relaxăm în hamacele prinse de unele dintre cele mai înalte stânci din Cheile Galbenului", arată Diana Speretoiu, reporter Observator.

Senzaţii extreme în hamac

Atelierul de hamace din Baia de Fier, aşa cum e numită experienţa, a avut azi primii "cursanţi" din acest an. Vremea nu a fost grozavă, dar pentru Denis asta nu a contat. "E super safe, oamenii sunt profesionişti, iar experienţa e faină. Am mai încercat via ferrata, dar acum e prima dată pe sezonul asta. (n.r. Vântul) se simte destul de tare, îţi dă emoţii, dar după 2, 3 minute te obişnuieşti", mărturiseşte tânărul.

Adina şi-a sărbătorit în avans ziua de naştere. A vrut să mai bifeze un moment de care să-şi amintească toată viaţa. "Superb, o experienţă unică. Mai mult decât cu paraşuta. Anul trecut, am sărit cu paraşuta. E mai fain", crede ea. Şi nu a fost singura sărbătorită din vârful muntelui.

Pe acelaşi subiect

12 hamace sunt ancorate între pereţii stâncilor, prinse pe cabluri de oţel. Deşi par firave, unul singur poate susţine o greutate de 500 de kilograme fără probleme. "Care doreşte trebuie să-şi facă programare deoarece sunt destul de mulţi solicitanţi. Am avut zilele astea undeva la 40-50 de oameni în permanenţă pe stânci, peste tot, pe cele 21 de trasee de via ferrata", spune Gabriel Dan Chiriac, ghid montan.

Cât costă experienţa la înălţime

Relaxarea la înălţime costă 100 de lei. Mii de turişti din toată lumea au escaladat stâncile abrupte, vara trecută. Cine ajunge în zonă are unde se caza. Proprietarii de pensiuni din Baia de Fier cer între 170 şi 250 de lei pentru o noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Experienţă de Cartea Recordurilor, trăită la 200 m înălţime în România. "Am sărit şi cu paraşuta, dar e mai fain"