Antena Meniu Search
x

Video Experienţe din vremuri de mult apuse, la un conac din Olt. Cum a readus un bărbat la viaţă povestea haiducilor

Sunt o mulţume de locuri unde ne putem petrece minvacanţa de Paşte, iar unele sunt de-a dreptul surprinzătoare. De exemplu, în Olt, un bărbat pasionat de viaţa haiducilor a construit un conac, unde a readus atmosfera vremurilor de mult apuse. Aşa că cei care iubesc natura, muzica populară şi mâncarea tradiţională după reţete vechi de sute de ani vor putea petrece aici o zi  de neuitat. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 29.04.2021, 17:18

Experienţe din vremuri de mult apuse, la un conac din Olt. Cum a readus un bărbat la viaţă povestea haiducilor Vezi și

Cum pui piciorul în curtea acestui conac, ai senzaţia că te-ai întors în timp câteva secole. Amenajată ca pe vremea bunicilor, curtea răsună de cântece tradiţionale şi este învăluită în aromele mâncărurilor făcute la ceaun.

Cum fac haiducii tochitura

Dan Dicu, administrator: Ceapă, morcov, ardei, ardei iute, verdeață și toate verdețurile pe care le găsim în grădina noastră. Și carne. Este ceafă de porc, pulpă de vită și mai avem și ceva de vânat. Cel mai mare secret al unei tochituri haiduceşti este că trebuie să fie făcută de un haiduc.

Cât timp se face tochitura haiducească, oaspeţii pot redescoperi folclorul autentic românesc prin vocile celor de la ansamblul Mlădițele Oltului.

Victorița Cică, interpret popular: Eu consider că e un gând frumos să ne strângem toţi români, să fim apropiaţi unii cu e ceilalți, să ne petrecem, să sărbătorim pentru că așa face românul, sărbătorește împreună. 

Pentru ca experiența să fie cât mai autentică, gazdele le oferă şi oaspeţilor costume populare. Iar pentru cei care vor să descopere locurile din zonă, pun la dispoziţie caii de la ferma de lângă conac. 

Dan Dicu, administrator: Este o experiență plăcută pentru că antrenați să lucreze inclusiv am încercat și consider că reușesc să aduc autenticitate. Iar beneficiile echitației sunt bine cunoscute. 

Ora de călărie costă 60 de lei. Iar pachetele complete, cu masă și cazare, se oferă doar pentru familii, în limita a 12 persoane. 

O zi alături de haiduci

Observatornews.ro a transmis în direct pe Facebook şi pe pagina de LIVE cum decurge viaţa la conac. Cristina Oprea, reporter Observator, a petrecut o zi alături de haiduci şi ne-a împărtăşit detalii despre această experienţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Experienţe din vremuri de mult apuse, la un conac din Olt. Cum a readus un bărbat la viaţă povestea haiducilor