Antena Meniu Search
x

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată: Spania iese din zona roşie, Austria intră în zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința din 2 septembrie Hotărârea numărul 66 pentru actualizarea listei țărilor / teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat.

de Redactia Observator

la 02.09.2021, 20:08

Imagine de pe un aeroport
Spania iese din zona roşie, Austria intră în zona galbenă - Profimedia Images

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus prin hotărârea nr. 66 trecerea Serbiei pe lista roşie, alături de Estonia sau Albania, precum şi scoaterea Spaniei şi Marocului din această listă. Aceste două ţări din urmă au intrat pe lista galbenă.

În zona roşie au intrat: Serbia, Estonia, Albania, Tunisia, Mauritius, Jamaica, Liban, Palestina, Belize, Antigua și Barbuda, Suriname și Brunei Darussalam;

În zona galbenă au intrat: 

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Spania, Liechtenstein și Maroc;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Norvegia, Austria, Bosnia Herțegovina, Luxemburg, Vietnam și Emiratele Arabe Unite;
Pe acelaşi subiect

În zona verde au intrat: Finlanda, Malta, Andorra, Groenlanda și Bonaire, Saint Eustatius și Saba.

Bilanț coronavirus în România, 2 septembrie

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru joi, 2 septembrie 2021, că au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, din 16.293 de teste RT-PCR (6.831 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.462 la cerere) și 24.384 de teste rapide antigenice.

Până astăzi, 2 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.101.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.056.922 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 01.09.2021 (10:00) – 02.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 26 de decese (9 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Neamț, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.642. Dintre acestea, 322 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 101 sunt minori, 98 fiind internați în secții și 3 la ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată: Spania iese din zona roşie, Austria intră în zona galbenă