Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Locuri de vizitat toamna în Europa. Destinaţii pentru un city break în cuplu sau în familie

Milioane de români s-au bucurat, din plin, de vacanţa de vară petrecută mai ales la mare, dar există şi mulţi români care şi-au păstrat din zilele de vacanţă pentru a se bucura inclusiv de un city break în această toamnă.

de Redactia Observator

la 03.09.2024 , 11:50

Toscana poate fi o destinaţie de vis pentru cei care aleg să călătorească toamna
Toscana poate fi o destinaţie de vis pentru cei care aleg să călătorească toamna - Profimedia

Apetitul românilor pentru a călători în străinătate este în continuă creştere. Cele mai frecventate ţări, de către români, sunt cele din Europa, în special pentru că se ajunge mai uşor, atât din punct de vedere al duratei călătoriei, cât şi din punct de vedere birocratic.

Intrarea în Uniunea Europeană ne-a oferit numeroase avantaje, inclusiv posibilitatea de a călători doar cu buletinul în mai multe ţări, cele mai multe dintre aceste fiind, evident, în Europa.

Locuri romantice de vizitat toamna în Europa 

Articolul continuă după reclamă

Pentru că toamna poate fi considerat inclusiv un anotimp al romantismului, trebuie să spunem că există mulţi români care preferă să profite de acest anotimp pentru a petrece un city break romantic într-una din zonele de vis ale Europei.

Pe acelaşi subiect

Pentru această toamnă specialiştii recomandă Tenerife, Gran Canaria şi Lanzarote, unde se poate face plajă până toamna târziu, dar şi Toscana, unde sunt la putere plimbările în doi printre clădiri istorice.

Destinaţii pentru un city break de toamnă în familie 

Roma sau Barcelona pot fi destinaţii ideale pentru un city break de toamnă în familie, mai ales dacă nu le-aţi bifat încă, dar specialiştii recomandă şi alte oraşe precum Bologna ori Istanbul.

Totuşi, trebuie precizat că o vizită la Bologna este incompletă dacă nu bifaţi şi Florenţa, în timp ce pentru Istanbul aveţi de bifat o mulţime de obiective turistice, astfel că un simplu city break s-ar putea să nu fie chiar de ajuns.

Locuri de vizitat toamna 

Pe lângă destinaţiile deja menţionate, specialiştii recomandă ca cele mai multe dintre călătoriile efectuate toamna să fie organizate de aşa natură încât să îmbinaţi utilul cu plăcutul, respectiv să vă asiguraţi inclusiv posibilitatea de a participa la diferite evenimente, indiferent de natura acestora.

De exemplu, puteţi alege să vizitaţi locuri din Anglia sau Spania în aşa fel încât să participaţi şi la un eveniment sportiv sau puteţi alege să vizitaţi locuri din Italia astfel încât să participaţi şi la o prezentare de modă sau la un festival de artă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Travel » Locuri de vizitat toamna în Europa. Destinaţii pentru un city break în cuplu sau în familie