Antena Meniu Search
x

Video Meniu inedit de Ziua Națională la Timișoara: sarmale cu somon sau fasole cu cârnaţi de sturion. Cât costă o porție

1 decembrie ne aduce împreună şi la aceeaşi masă. Iar în meniul de sărbătoare nu îşi fac loc doar preparatele tradiţionale. De Ziua Naţională, un bucătar din Timişoara a ales să pregătească bucatele iubite de români, dar sub altă formă. Vorbim despre sarmale cu somon, în foi de varză murată, cu mămăliguţă şi un ceaun de fasole cu cârnaţi de sturion.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 01.12.2022, 14:13

Vezi și

Iulia Pop, reporter Observator: "La Timişoara bucatele iubite de toţi românii au un gust aparte. De Ziua Națională a României, un bucătar pasionat de pești și fructe de mare, chef Darian, a pregătit ceva aparte."

Chef Darian: "Astăzi de 1 Decembrie am făcut ceva mai special, ceva ce am visat într-o seară și am vrut să văd cum iese. Sunt spectaculoase. Sarmalele cu somon afumat, făcute după o rețetă tradițională dar puțin modificată: un pic de curry, ceapă, usturoi, boia afumată. Mămăliga făcută din timp, o răcim într-o tavă și o punem pe plită, îi dă o savoare aparte. Pe lângă sarmalele de somon, așa cum la noi se obișnuiește să se mănânce fasole cu ciolan, am făcut fasole cu cârnați de sturion afumat și cu un pic de pâine prăjită. Alături puteți pune murături sau ce vă doriți. Vreau să vă arăt și cârnații de sturion care au fost afumați și îi prepar pe loc, pe plită sau pe grătar."

Iulia Pop, reporter Observator: "O porție de acest fel costă în jur de 60 de lei, iar zeci de porții au plecat deja către clienți și alte zeci sunt pregătite."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Meniu inedit de Ziua Națională la Timișoara: sarmale cu somon sau fasole cu cârnaţi de sturion. Cât costă o porție