Antena Meniu Search
x

Video O "minune a naturii" deapănă poveşti uimitoare turiştilor, în Munţii Banatului. 10 lei, taxă de intrare

Un loc de poveste din inima Munţilor Banatului. Descoperită la începutul secolului trecut, Peştera Comarnic a devenit un adevărat muzeu natural subteran. Şi nu sunt puţini turiştii care îi trec pragul, fascinaţi de peisajele virgine, dar şi de poveştile locului. 

de Vali Popovici

la 09.08.2022, 18:06

Vezi și

"Să nu vă speriaţi, pentru că, la intrare, e curentul de aer mult mai scăzut, după care jos va fi mai plăcută temperatura". Este sfatul cu care turiştii intră într-un adevărat labirint de galerii. Se spune că din Peştera Comarnic, cea mai frumoasă şi sălbatică peşteră din Banat, au plecat toate poveştile copilăriei. 

Peştera Comarnic oferă experienţe inedite turiştilor

"Această coloană din faţa mea este Albă ca Zăpada. Dacă ne uităm în partea dreaptă, acesta e un pitic. E Morocănosul. Ochii, căciula. barba, da? (...) Potera. Masa haiducilor, cu pălăria haiducului, iar, dacă vă uitaţi mai bine, şi-au uitat şi un bănuţ", arată ghidul. În interior, desoprim un decor impresionant, săvârşit de-a lungul anilor de apa care a săpat în piatră. "I s-a dat denumirea de gură de balenă. Vedem stalactitele, dinţii de sus, stalactitele - dinţii de jos. Or mai fi picat din ei, că era bătrână"

Ca să ajungă în mândria Banatului, turiştii trebuie să urce însă un şir lung de 100 de trepte. "A fost spectaculos din toate punctele de vedere. E un lucru pe care merită măcar o dată în viaţă să-l faci", crede o femeie. "Superbă, excepţională, o experienţă pe care nu o voi uita niciodată", mărturiseşte o alta. "Mi s-a parut de-a dreptul fabuloasă, e ceva original şi m-am simţit minunat. Am avut un ghid extraordinar şi poveştile lui au făcut ca timpul să treacă mai repede", adaugă o turistă. 

Pe acelaşi subiect

La ieşire, pasionaţii de speologie au la dispoziţie mai multe trasee turistice în Parcul Naţional Semenic. "Săptămâna trecută am amenajat un traseu tematic care pleacă din Comarnic şi duce la arborele sequioa. Are 4 kilometri lungime", spune Marcel Filca, ranger Parcul Naţional Semenic. 

Cel mai bun moment pentru a vizita peştera. Taxă de 10 lei

Momentul perfect pentru o vizită în Peştera Comarnic este în timpul verii, când riscul inundaţiilor este redus. Taxa de intrare este de 10 lei de persoană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » O "minune a naturii" deapănă poveşti uimitoare turiştilor, în Munţii Banatului. 10 lei, taxă de intrare