Antena Meniu Search
x

(P) Unde merită să zbori din București?

Când vine vorba despre alegerea următoarei destinații de vacanță, poate fi dificil să decizi unde ai vrea să călătorești. Există atât de multe locuri uimitoare în lume, fiecare cu propria cultură și atracții unice! Dar dacă ești în căutarea unei surse de inspirație în acest sens, iată patru destinații ce merită cu siguranță încercate, rezervând un zbor către acestea din București.

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 10:42

Milano

Poate nu este chiar prima alegere în materie de destinații de vacanță ale unui turist care planifică o excursie în Italia, însă Milano are o ofertă variată de atracții turistice, ca să nu mai vorbim despre istoria sa bogată care îi răzbate prin toți porii. În ciuda reputației sale de centru economic și de afaceri al acestei țări, Milano este un oraș cu un trecut influent și un patrimoniu cultural îmbelșugat.

Milano este greu de ignorat atunci când știi că aici au trăit și au lucrat artiști precum Michelangelo și Leonardo da Vinci, compozitorul Giuseppe Verdi, marele tenor Enrico Caruso sau celebrul designer Giorgio Armani. E greu de trecut și peste faptul că Toscanini a dirijat de nenumărate ori la La Scala sau că Napoleon s-a autoîncoronat în catedrala Duomo din Milano și că întreaga lume a modei își îndreaptă privirile, în fiecare an, către podiumurile din acest mirobolant oraș. Toată această istorie, nemaivorbind de bogăția considerabilă generată de poziția sa comercială favorabilă, a lăsat Milano cu o abundență de artă, comori culturale și arhitecturale pentru ca tu să te poți bucura oricând de acestea. 

Cauți cele mai bune oferte de zboruri din București către Milano? Aruncă o privire aici: https://www.esky.ro/bilete-de-avion/ci/buh/0/0/bucuresti

Lisabona

Lisabona, capitala Portugaliei, este unul dintre cele mai frumoase și cosmopolite orașe din Europa. Amplasat pe o serie de dealuri lângă gura râului Tagus, este un loc strâns legat de mare. Renumit pentru atmosfera sa caldă și însorită, orașul este împânzit de o multitudine de monumente istorice, muzee de talie mondială și o serie de activități fabuloase ce pot fi ușor integrate într-un city break sau o vacanță de mai multe zile. Poți explora străzile înguste ale cartierului vechi, te poți plimba pe promenada de pe malul râului sau prin parcurile și grădinile verzi. Cel mai bine este să te bucuri de Lisabona asemenea localnicilor, încet și fără grabă, și vei fi cucerit rapid de caracterul său primitor și farmecul ademenitor.

Citește și: Orașe din România pe care să le vizitezi vara aceasta. Unde te poți relaxa la noi în țară

Timișoara

Cu un fundal istoric extrem de divers, Timișoara este al treilea oraș din România ca mărime, pe care merită din plin să-l vizitezi, dacă nu ai avut ocazia până acum. Te poți aștepta aici la un mix arhitectural bogat de clădiri baroce, în stil Art Nouveau sau neoclasic și, bineînțeles, clădiri de inspirație comunistă. Centrul istoric al Timișoarei se mândrește cu nenumărate atracții turistice, de o frumusețe ravisantă, căci a avut recent parte de o amplă restaurare pentru conservarea arhitecturii originale. Principalele piețe ale Timișoarei – Unirii, Libertății și Victoriei – sunt permanent deschise publicului și oricând pregătite pentru vizitatorii care vor să se bucure de frumusețea lor, alături de veșnicele stoluri de porumbei. 

Cel mai simplu mod de a ajunge de la București la Timișoara este cu avionul, iar cele mai bune oferte de zboruri le poți descoperi oricând aici: https://www.esky.ro/bilete-de-avion/ci/buh/ci/tsr/bucuresti-timisoara

Paphos

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță, stațiunea Paphos din Cipru reprezintă pentru mulți un univers cu soare, nisip și mare cât cuprinde. Pe lângă plajele vibrante, această stațiune de pe litoral găzduiește, de asemenea, o serie de atracții turistice istorice importante ce au contribuit la obținerea statutului de capitală culturală europeană în anul 2017.

Paphos este împărțit în două zone: Kato Paphos, mai jos de port, acolo unde se află toate siturile arheologice, și Ktima, locul cel mai potrivit pentru a vizita muzee. Peninsula Akamas este căminul unei flore și faune incredibil de diverse și al unuia dintre cele mai bune locuri în care se pot face drumeții, în timp ce siturile arheologice brute de pe coasta de vest a Ciprului de nord se pot vizita cu ușurință într-o excursie de o zi aici. 

Așadar, fie că ești în căutarea unor plaje uimitoare, a unei aventuri palpitante sau pur și simplu îți dorești să te relaxezi sau să te îmbogățești din punct de vedere cultural, cu siguranță oricare dintre destinațiile de mai sus, la care poți ajunge luând avionul din București, poate îndeplini cu succes aceste criterii, oferindu-ți una dintre cele mai interesante experiențe de călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cod QR pe alimentele româneşti. Sunteți de acord cu etichetele "inteligente"?
Observator » Travel » (P) Unde merită să zbori din București?