Antena Meniu Search
x

Video "Parastasul Piraţilor Nepomeniţi", cea mai veselă comemorare. Sute de turiști s-au adunat la Sulina pentru începutul sezonului estival din Delta Dunării

Dacă de obicei comemorările sunt triste, în Sulina un astfel de eveniment a fost prilej de voie bună. "Parastasul Piraţilor Nepomeniţi" atrage sute de turişti în fiecare an în cel mai estic oraş din ţară. Evenimentul are loc în Cimitirul Maritim Internațional, pentru ca acolo se află singurul mormânt din Europa al unui pirat recunoscut. 

de Redactia Observator

la 14.05.2023, 08:53

Vezi și

Slujbă religioasă, petrecere şi ospăţ. Parastasul piraţilor nepomeniţi a fost un adevărat festival, plin de culoare şi veselie. În cimitirul unde, pe lângă prinţese, marinari şi funcţionari europeni, e îngropat şi singurul pirat recunoscut din Europa, turiştii au venit îmbrăcaţi de poveste. 

Turistă: "Sperăm să facem o tradiţie de grup din acest eveniment. Deja a devenit o tradiţie."

Turist: "Şi sigur rugăciunea grupului pentru piraţii necunoscuţi, nepomeniţi şi necunoscuţi, poate, zic eu că le va face bine acolo, sus în ceruri."   

Singurul mormânt din Europa al unui pirat recunoscut

Aici, pe piatra funerară a lui Ghiorghios Kontoguris, născut în Kefalonia, e simbolul care îi arată "profesia", respectiv craniul cu două oase încrucişate. Piratul comemorat în acest weekend a murit în martie 1871. Însăşi moartea lui e învăluită în mister. Unii spun că a fost spânzurat pentru acte de piraterie, alţii că ar fi fost împuşcat în timp ce prăda o corabie. 

Gelu Garlic, organizator: "Am început ca un parastas, pomenim piraţii, pomenim prinţese, îndrăgostiţii care s-au înecat în Dunăre, pomenim pe toata lumea." 

Iar după slujba de comemorare a venit ospăţul. Sute de turişti au fost serviți cu fasole cu ciolan și borș de pește din Delta Dunării. "Parastasul piraților nepomeniți" deschide, în fiecare an, sezonul evenimentelor în Delta Dunării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » "Parastasul Piraţilor Nepomeniţi", cea mai veselă comemorare. Sute de turiști s-au adunat la Sulina pentru începutul sezonului estival din Delta Dunării